Hashmat Ghani Ahmadzai, fratele fostului președinte din Afganistan, Ashraf Ghani, le-a jurat credință talibanilor la Kabul.

Hashmat Ghani este și șeful Marelui Consiliu Kuchi (consiliu al nomazilor din Afganistan, n. red.) și nu a ocupat nicio funcție oficială în cei opt ani în care fratele său a fost președintele țării, informează HotNews.

Într-un videoclip postat pe pagina sa oficială de Facebook, Hashamt Ghani a promis loialitate față de Khalil ur-Rahman, un oficial taliban de rang înalt.

Anterior, un guvernator al unei provincii afgane dar și comandanții poliției naționale au promis, de asemenea, că vor coopera cu talibanii, după ce aceștia au preluat controlul asupra Afganistanului.

Talibanii au preluat săptămâna trecută controlul în Afganistan
Talibanii au intrat duminică în capitala afgană Kabul, a anunțat un reprezentant al Ministerului afgan de Interne, iar SUA au început evacuarea diplomaților săi din ambasadă cu elicopterele. Potrivit oficialului din Ministerul de Interne, talibanii au venit în capitală „din toate părțile”.

Între timp, mii de afgani au format cozi uriașe în fața sucursalelor bancare din Kabul și în fața ambasadelor statelor occidentale, pentru a-și retrage economiile și pentru a solicita vize, iar mii de oameni încearcă să ajungă cu mașinile la aeroport, pentru a putea pleca din țară.

Talibanii au declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat, la scurt timp după ce au preluat controlul asupra palatului prezidențial din Kabul.