Actualitate, Featured

In afară de cele 95 de voturi ale liberalilor, Guvernul PNL a găsit și alte voturi sigure

Liberalii și-au asigurat, luni, primele voturi sigure, neconditionate, pentru investirea unui nou guvern PNL.

“O să susţinem un Guvern PNL şi nu am pus condiţii pentru susţinerea aceasta, ci am discutat chestiunile pe care ni le dorim de la acest guvern, care sunt în linii mari chestiuni care ţin de minorităţi şi de culte. (…) Ne-am dori, de exemplu, ca Departamentul pentru culte să rămână în subordinea primului ministru, aşa cum a fost şi până acum. Ne-am dori ca o serie de chestiuni legislative care rămăseseră restante legate de minorităţi, nu mă refer aici la legea-cadru, să le trecem în anul care urmează”, a zis luni Varujan Pambuccian, liderul grupului celor 17 deputați ai minorităților naționale, după întrevederea avută cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi alţi liberali.

Varujan Pambuccian a spus că garantează pentru toate cele 17 voturi din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. El a subliniat că reprezentanţii minorităţilor naţionale nu şi-au dorit niciodată să facă parte dintr-un guvern.

Momentan, PNL are sigure 95 de voturi ale parlamentarilor liberali, plus cele 17 ale minoritatilor, pentru investirea unui cabinet liberal. Toate celelalte grupari parlamentare pun conditii si nimeni nu da un cec in alb Partidul National Liberal. Este nevoie de 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a precizat că discuţia a fost una benefică, menţionând că PNL a avut întotdeauna o relaţie de parteneriat cu minorităţile naţionale. “Chiar dacă nu ştim cine a votat la moţiune fiindcă a fost vot secret, le-am mulţumit parlamentarilor din grupul minorităţilor care au dat un vot în favoarea moţiunii.

I-am asigurat pe toţi că relaţia va rămâne o relaţie la fel de deschisă, de dialog, de colaborare şi foarte multă atenţie pentru problematica minorităţilor naţionale”, a afirmat preşedintele PNL