Un câine și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de Covid în fața spitalului, fără să știe că a murit, într-un oraș din statul mexican Tamaulipas. Medicii l-au numit Covito, după boala care a luat viața stăpânului său.

Bărbatul a fost internat în noiembrie în spitalul din orașul Nuevo Laredo, statul Tamaulipas, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19. Un câine a rămas în fața spitalului o lună, fără să știe că bărbatul a pierdut bătălia cu virusul la cinci zile după internare, scrie La Stampa.

Prezența sa nu a trecut neobservată de personalul medical: medicii și asistentele au decis să-l numească Covito, după Covid, și au avut grijă să-i ofere hrană, apă și alintări.

Șefa departamentului Covid-19 al spitalului l-a îndrăgit foarte tare pe Covito: “Ne-a oferit multe momente de fericire în această perioadă dificilă și a câștigat inimile tuturor angajaților din spital”.

Povestea lui Covito a trecut granițele mexicane și a ajuns la Kendra Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor din Texas. Femeia a mers în Tamaulipas pentru a-l lua pe Covito, a-l vaccina și a-i găsi o nouă familie.

Deocamdată, Covito locuiește împreună cu alte 43 de animale – câini și pisici – și așteaptă ca o familie să-l adopte.