Stiri

Importanta dezinsectiei periodice in interiorul firmelor

Schimbarile climatice pot aduce cu sine si proliferarea anumitor insecte care invadeaza spatiile noastre: strazile, parcurile, casa si chiar birourile pot fi pline de musafiri nepoftiti. Din acest motiv, este necesar sa existe o firma de incredere care sa ofere dezinsectie si care sa permita combaterea daunatorilor. Dezinsectia este o procedura absolut necesara pentru a mentine standarde sanitare bune. Este cunoscuta in mod obisnuit sub denumirea de dezinsectie si presupune angajarea unui profesionist care este autorizat sa manipuleze substantele chimice necesare pentru a elimina insectele daunatoare nedorite sau pentru a le preveni pe viitor.

Cu toate acestea, exista anumite limitari ale acestei proceduri, deoarece nu poate fi facuta de oricine. In acest fel, este important sa fim la curent cu reglementarile actuale privind dezinsectia si astfel sa ne asiguram ca totul se face conform legii.

De ce se efectueaza o dezinsectie periodica in companii?

Pentru a preveni daunatorii, precum gandacii, sobolanii sau alte animale, sa locuiasca la locul nostru de munca, pe langa mentinerea curateniei si ordinii, este esential sa existe un proces periodic de dezinsectie Bucuresti, care sa faciliteze eliminarea fiintelor vii daunatoare pentru sanatate si productivitatea muncii.

Folosind aceasta tehnica, mana in mana cu profesionistii potriviti si cu produsele potrivite, putem evita imbolnavirile, avem grija de mobilier si garantam ore de lucru calme si productive.

Dezinsectia facuta cu o oarecare regularitate trebuie sa fie una dintre activitatile stabilite in planul de lucru, deoarece aceasta nu arata doar interes pentru munca, ci si pentru colaboratori. Bunastarea clientului trebuie sa fie unul dintre obiectivele principale ale companiei, asa cum se mentioneaza in reglementarile sanitare din tara noastra.

Beneficiile dezinsectiei:

Prevenirea bolilor

Dupa cum s-a indicat deja, insectele pot provoca boli, fie prin consumul de alimente contaminate de excretiile si urina lor, de reactii alergice si chiar de muscaturile sau intepaturile lor. Prin dezinsectie eliminam toate aceste posibilitati si ajutam la prevenirea reaparitiei lor.

Citește și  Fiica Andreei Esca se pregăteşte să devină cântăreață

Ordinea si curatenia in zona de lucru

Controlul daunatorilor favorizeaza curatenia si ordinea in spatii. Odata terminat procesul de dezinsectie, angajatii isi pot reorganiza zona de lucru, ceea ce la randul sau contribuie la reducerea stresului de munca, la cresterea performantei si la rectificarea aerului profesional.

Companiile folosesc produse ecologice si nu afecteaza sanatatea

In prezent, firmele de dezinsectie folosesc diverse metode, de la dezinsectia mediului pana la aplicarea de geluri, pulberi sau alti compusi. Aceste produse, care anterior puteau fi toxice pentru oameni sau animale de companie, s-au schimbat de-a lungul timpului. Acum multe companii folosesc tratamente biologice cu impact redus sau deloc asupra mediului. In plus, specialistul stabileste ce procese sau produse trebuie utilizate pentru a elimina complet prezenta daunatorilor.

Investitie pe termen lung

Unul dintre avantajele eradicarii daunatorilor de la birou este ca poate fi evitat absenteismul la locul de munca. Angajatii pot contracta boli din prezenta acestor vietuitoare, asa ca prin dezinsectie prevenim ca acest lucru sa se intample. La fel, atunci cand se are in vedere combaterea daunatorilor in bugetul afacerii, se va proteja mobilierul, dispozitivele electronice si fisierele fizice ale companiei, asa ca va fi, fara indoiala, o economie si o investitie pe termen lung.

Prevenirea riscurilor

Controlul daunatorilor este util in timp. Nu numai ca le elimina pe cele care se afla deja in spatii, dar previne si aparitia lor in viitor. Infestarea cu daunatori este neplacuta, nu doar din cauza impactului asupra sanatatii si asupra mobilierului, ci si din cauza timpului si a banilor necesari pentru a o controla. Din acest motiv, cel mai bun lucru pentru companii este sa parieze pe dezinsectia periodica si sa puna capat relelor care pot fi prevenite.

In conformitate cu reglementarile in vigoare, doar firmele autorizate de Ministerul Sanatatii pot dezinfecta o zona deoarece este o activitate potential periculoasa. Aceasta autorizatie asigura respectarea de catre companie a tuturor cerintelor necesare pentru fumigare in siguranta.

Citește și  Modelul Hollywood, cel mai nou trend in materie de epilare inghinala

In raport cu personalul autorizat pentru aceste sarcini, companiile sunt obligate sa aiba angajatii instruiti pentru a manipula substantele chimice de fumigatie, sa stie cum sa actioneze in caz de otravire, sa foloseasca cele mai bune metode de eliminare a fiecaruia dintre acestea in functie de situatia locului si sa cunoasca totul despre precautii de luat in considerare inainte de dezinsectie, printre alte cunostinte.

La fel, este obligatia firmelor sa dispuna de utilajul corespunzator, precum si de un autovehicul cu cabine separate: unul pentru transportul personalului si altul pentru instrumentele necesare pentru fumigatie.

In acelasi mod, regulamentul stabileste anumite cerinte pentru depozitarea substantelor chimice sau a substantelor folosite de expertii in fumigatie. Astfel, o parte din obligatiile stipulate au de-a face cu tinerea evidentei lucrarilor efectuate pentru a avea acele informatii la dispozitie inainte de inspectii sau diferite eventualitati de verificare. Insectele pot transmite oamenilor o serie de boli prin bacterii si alti agenti infectiosi pe care ii putem gasi la aceste animale.

In plus, multe dintre ele au capacitatea de a provoca muscaturi, intepaturi sau chiar de a provoca reactii alergice care pot afecta grav sanatatea indivizilor.

Efectuand o dezinsectie facem sa dispara toate aceste inconveniente, minimizand posibilitatile de transmitere a bolilor de catre insecte catre persoanele care locuiesc in casa noastra sau merg la afacerile noastre. Atunci cand insectele folosesc facilitatile casei, biroului sau unitatii noastre pentru a-si dezvolta viata, pot provoca daune si pot deteriora o parte din mobilierul pe care-l gasim in diferitele incaperi.

Prin urmare, a avea o infestare cu insecte poate provoca mari pierderi materiale si economice prin nevoia de a scapa de mobilierul deteriorat si de a achizitiona unul nou.

Acest fapt evidentiaza importanta de a actiona rapid la primele dovezi ale prezentei unei insecte daunatoare.

 

blank