Germania. Reacție promptă de la Kremlin
International

Implicarea Rusiei în „tentativa de lovitură de stat” din Germania. Reacție promptă de la Kremlin

Miercuri, autoritățile germane au dejucat o lovitură de stat, mai multe persoane fiind arestate. Referindu-se la situația tensionantă din Germania, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a venit cu lămuriri, după ce rușii au fost suspectați de o posibilă implicare.

Peskov a negat orice implicare a rușilor în tentativa de lovitură de stat din Germania, menționând că este vorba despre „o afacere internă a Berlinului”.

Lămuririle acestuia vin în contextul în care, miercuri, autoritățile germane au destructurat o grupare extremistă care pregătea o lovitură de stat la Berlin, prin preluarea Parlamentului prin mijloace militare, având în componență și un cetățean rus.

Rusia nu a avut nicio implicare în tentativa de lovitură de stat din Germania

Dmitri Peskov a fost rugat să comenteze informațiile despre presupusele contacte ale reprezentanților grupării extremiste din Germania cu reprezentanții ruși. Acesta a afirmat că Rusia nu a fost implicată, fiind vorba despre o problemă internă a Germaniei.

„Și ei înșiși afirmă că nu se poate pune problema vreunei ingerințe din partea Rusiei. Prin urmare, aici am aflat despre această situație și din relatările din presă. Nu avem nimic de spus despre asta”, a susținut secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, potrivit știripesurse.ro.

Tentativă de lovitură de stat în Germania

Autoritățile germane au arestat un număr de 25 de persoane suspectate că puneau la cale o lovitură de stat asupra Parlamentului de la Berlin. Este vorba despre un grup extremist de dreapta, din care făceau parte și foști militari, care plănuiau să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să ia puterea în Germania.

Gruparea extremistă este numită Reichsburger, în traducere Cetățenii Reichului. Membrii ei au fost monitorizați de mai mult timp de autoritățile din Germania, fiind acuzați de comiterea mai multor atacuri violente, dar și de promovarea unor teorii conspiraționiste.

Extremiștii din Reichsburger, grup format din aproximativ 50 de bărbați și femei, refuză să recunoască statul german modern. Ei puneau la cale răsturnarea republicii și înlocuirea acesteia cu o nouă formă de stat, pe modelul Germaniei de la 1871. „Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii federale.

blank
blank