Featured, Sport

“Îmi era ruşine să mă încălzesc înainte de meciuri!” Simona Halep a vorbit pentru prima dată despre un moment care a marcat-o profund

Simona Halep, numărul 1 mondial din tenisul feminin, este o jucătoare dezinvoltă, dar lucrurile nu au stat întotdeauna aşa. Constănţeanca a mărturisit că în copilărie era atât de timidă încât nu îndrăznea nici măcar să-şi facă încălzirea pe teren înaintea meciurilor. 

Simona Halep: “Am fost un copil foarte timid. Mergeam în spatele terenurilor şi mă încălzeam într-un colţ”

Halep şi-a învins timiditatea, însuşirea care i-a cauzat multe probleme în primii ani de tenis. Sportiva în vârstă de 26 de ani îşi aminteşte că avea o atitudinea prea sfioasă în perioada junioratului: “Nu prea am episoade din copilărie care nu sunt legate de tenis, pentru că toată a fost pe teren. Nu mai ştiu exact ce vârstă aveam, cred că 8-10 ani, mergeam la turnee şi îmi era ruşine să mă încălzesc înainte de meciuri. Mergeam undeva în spatele terenurilor şi într-un colţ mă încălzeam. Am fost un copil foarte timid”, au fost momentele rememorate de Simona într-un interviu acordat Revistei Elle.

“Am avut un antrenor dur, care mi-a arătat exact ce înseamnă să fii profesionist”

Timpul a trecut, iar Simona şi-a întărit personalitatea cu ajutorul antrenorilor care i-au ghidat paşii în sportul alb: “Antrenamentele la început sunt ca o joacă, depinde mult şi de profesorul pe care îl ai. Fiecare e diferit, iar eu am avut parte de cei mai buni antrenori pe toată durata carierei. Am avut, de la 10 până la 14 ani, un antrenor mai dur, care mi-a arătat exact ce înseamnă să fii profesionist. La 14 ani mi-am spus singură că vreau să devin o jucătoare de tenis profesionistă, să joc la cel mai înalt nivel. Fiecare antrenor m-a motivat într-un anume sens, toţi au avut un rol important în cariera mea”.