Telefonul PureView de la Nokia pare să fie mai aproape de lansare decât estimau platformele specializate pe high-tech, în ciuda faptului că HMD Global a cumpărat acest brand de numai câteva săptămâni. Existau deja informaţii despre posibilitatea lansării unui smartphone Nokia cu un modul foto cu mai mulţi senzori, iar acum a apărut prima fotografie neoficială cu acest dispozitiv, primul de până acum echipat cu cinci camere pe partea din spate.

Sistemul de camere este realizat folosind cinci senzori foto, dispuşi în formă de săgeată în carcasă, „colţurile” de sus ale hexagonului în care camera este încadrată fiind ocupate de un blitz LED dual-tone şi ceea ce pare a fi un fascicul laser pentru focalizare. HMD Global a colaborat cu Zeiss anul trecut pentru a reuni brandurile Nokia şi Zeiss pentru era Android. HMD a început să utilizeze optica Zeiss în cele mai recente telefoane Android, iar producătorul de lentile a brevetat chiar şi un sistem cu zoom miniaturizat care arată foarte asemănător cu această imagine, scrie theverge.com.

Acesta ar putea fi mult aşteptatul telefon Nokia 9, următorul model de top din portofoliul HMD Global, care se pare că vine cu un design complet nou şi cu un sistem de camere revoluţionar. Spatele telefonului pare să fie realizat din sticlă, iar dimensiunile sale sugerează că acesta ar putea fi cel mai mare smartphone Nokia cu Android de până acum.

HMD pare să lucreze la o gamă impresionantă de camere pentru un viitor telefon mobil Nokia cu Android. Imaginea care pare să fi ”scăpat” din laboratoarele HMD indică faptul că am putea vedea un telefon Nokia cu cinci camere în spate.