Stiri

Imagini de colectie cu cel mai temut clan din Moldova. Cordunenii, asa cum nu i-ai vazut niciodata. Fotografii din intimitatea lor de interlopi

I-ai vazut cu catuse, i-ai vazut dupa gratii, i-ai vazut la bara aparati de avocatii lor si i-ai vazut pe Youtube dansand si facand petreceri mamut cu Florin Salam si Adi Minune, dar niciodata ca in imaginile de mai jos.

Cordunenii sunt de departe cel mai periculos clan interlop din Moldova. Santaj, camatarie, intimidare, infractiuni electronice sau trafic de droguri sunt doar cateva dintre „recomandarile” care i-au transformat in „periculosii Romaniei”! Costel Corduneanu este liderul clanului, in acte il cheama Constantin Bogdan, dar toti argatii lui il apeleaza cu „Capone”, iar Florin Salam in manele ii da dedicatii de genul: „Costel Corduneanu, Stefan cel Mare al Moldovei”.
Adrian „Beleaua” Corduneanu este fratele lui, mana dreapta si violenta a acestuia. Specialitatea lui sunt taxele de protectie si intimidarea. Este foarte agresiv si se refera la golanii din subordinea lui ca fiind „cainii mei, sclavii mei”.

Ar fi prea mult de scris despre toate aventurile lor „penale” asa ca pentru a va face o idee despre cine sunt cu exactitate cei din imaginile de mai jos vom face o scurta trecere in „dosar” a faptelor lor.

Total intamplator in Iasi mai exista un barbat pe nume Corduneanu, care nu are nicio legatura cu clanul. Profitand de coincidenta de nume, barbatul din comuna Tomesti l-a amenintat prin sms pe profesorul de gimnastica al fiicei sale. Profesorul, speriat de faptul ca a fost abordat de un membru al clanului, a incercat sa-i contacteze, scrie BZI. Aceasta poveste a ajuns rapid la urechile lui Adrian Beleaua Corduneanu, fratele si adjunctul lui Costel Corduneanu, liderul clanului, fost campion mondial la lupte libere. Adrian Corduneanu l-a sunat pe barbatul din Tomesti spunandu-i explicit: „Vrei sa fii mutilat pe viata? Trebuie sa vii cu un ‘cadou’ pentru deranjul creat si pentru ca te-ai dat in numele nostru. 1.000 de euro ar fi tocmai buni”. Ulterior barbatul de la sat neputand sa faca rost de bani a chemat politia si a organizat un flagrant, ocazie cu care al doilea om din clanul Corduneanu a ajuns la puscarie.

– Nicolae Balan, administrator la firma „Interwood” SRL, a imprumutat 8.000 de euro de la un prieten al Cordunenilor. Omul a inapoiat 10.000 de euro, imprumutul plus dobanda. Conform rechizitoriului, la scurt timp, Balan a fost contactat telefonic de Adrian Corduneanu, care i-a cerut sa dea suma de 17.500 euro „pentru ca atata s-a facut”, informeaza ziaruldeiasi.ro.

– Mihai Cazacu, cunoscut lumii drept „milionarul de la loto” din Iasi, a apelat si el la Adrian Corduneanu. Imediat dupa ce norocul orb a dat peste el si a castigat aproape 4 milioane de euro la loterie el a imprumutat 200.000 de euro unui prieten si afacerist din oras. Acesta din urma avea o brutarie si un cunoscut restaurant in oras. Anii au trecut, prietenia s-a erodat, iar datoria nu s-a stins, scriu cei de la Adevarul. Astfel Cazacu, dorind sa-si recupereze macar si o parte din bani a apelat la Corduneanu. Ceea ce a urmat este usor de banuit, finalul fiind unul destul de tragic: Viorel Nastase s-a spanzurat de un copac, in decembrie 2013, intr-o padure de langa Iasi dupa amenintarile groaznice ale Cordunenilor.

Cordunenii fac afaceri ilegale prin „filiale”. Astfel membrii clanului actioneaza de multe ori separat tocmai pentru a nu cadea toti odata in cazul unui dosar. Mihai Silviu Corduneanu (27 de ani), zis „Bula”, un temut interlop din Iasi, a fost retinut de procurorii de la Crima Organizata si este acuzat ca a constituit si condus una dintre cele mai importante retele de trafic de droguri din Moldova. În dosar sunt mentionati copii de bani gata din Iasi, informeaza Adevarul. Anchetatorii spun ca Mihai Silviu Corduneanu, cumnat al fratilor care conduc temutul clan interlop, a înfiintat un grup infractional format din zece persoane, al carui scop era distribuirea de droguri de mare risc în municipiul Iasi.

– Cordunenii aveau si zeci de benzi de pusti racolati din satele sarace din judet pe care ii trimiteau la furat in Spania, Norvegia, Elvetia, Marea Britanie si alte tari din Occident. Sistemul era foarte bine pus la punct. Acolo in fiecare tara exista un locotenent care trebuia sa se ocupe de cate o „brigada”. Pustii erau instruiti cum sa actioneze si erau platiti cu sume mici de bani, iar cazarea le era asigurata. In termen de cativa ani, pana in 2009 „sutii” interlopilor trimisesera in tara peste 1.500.000 de euro, informeaza Adevarul.

blank