rușii
IT&C

Imagini cutremurătoare. Rușii au distrus un oraș întreg din Ucraina

Războiul din Ucraina continuă și fiecare zi aduce o nouă tragedie pentru cei care nu au reușit să-și părăsească țara. Asta s-a întâmplat și la finalul acestei săptămâni, când rușii au reușit să distrugă un oraș întreg din Ucraina.

Momente cutremurătoare. Rușii distrus un oraș întreg din Ucraina. Brigada de asalt Liut (Furie) a Poliției Naționale din Ucraina a distribuit un videoclip de la Vovchansk, situat în nordul Oblastului Harkov, unde se desfășoară lupte. Filmările au fost realizate cu ajutorul unei drone de către Brigada de asalt Liut (Furie) a Poliției Naționale din Ucraina și au fost postate pe o rețea de socializare.

Imaginile cutremurătoare arată un oraș spulberat de pe fața pământului, în urma atacurilor rușilor.

Într-o declarație anterioară, la 1 iunie, locotenent-colonelul Nazar Voloshyn, purtătorul de cuvânt al Grupului Operațional Strategic al Forțelor Khortytsia, a afirmat că Forțele de Apărare ale Ucrainei controlează aproximativ 70% din oraș.

rușii

Ucraina și Rusia se luptă pentru fiecare bucată de pământ

Luptele sunt intense și se desfășoară pentru fiecare bucățică de pământ. Ucrainenii susțin însă că Statul Major Rus a decis să trimită în zona de conflict, pe lângă trupele regulate, și detașamentele de mercenari ale Afrika Korps, grupuri care includ mulți foști membri ai Wagner Group.

În paralel, proiectul analitic DeepState a constatat că artileria rusă a provocat aproape distrugerea jumătății nordice a orașului Volcansk în decurs de trei săptămâni de la declanșarea ofensivei ruse. Conform proiectului, între 50 și 80% din clădirile orașului au fost distruse și sunt ireparabile.

Rusia a cucerit un nou sat

Duminică, Rusia a anunțat cucerirea localității Umanske, situată în regiunea Donețk din estul Ucrainei, unde armata sa se află într-o ofensivă, conform relatărilor France Presse.

„Unităţile grupului de trupe Centru au reuşit să elibereze satul Umanskoie (Umanske, în ucraineană, n.red.) din Republica populară Doneţk”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Pe fondul lipsei de muniții și de personal din armata ucraineană, Rusia a inițiat la începutul lunii mai o nouă ofensivă în regiunea Harkov. Forțele ruse continuă să avanseze în est, concentrându-se în special în direcția Pokrovsk, situată la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de Umanske.

Kievul are speranța că viitoarele livrări de muniții din partea Occidentului îi vor permite să recâștige inițiativa pe frontul unde se retrage de câteva luni.

blank