Imagini
Social

Imagini cu noile tramvaie din București

Tramvaie noi în București vor circula din vara anului viitor. Până atunci au apărut primele imagini cu prototipurile tramvaielor ce vor transporta bucureștenii.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a făcut publice imagini cu noile tramvaie produse de Astra Arad. Cu o podea 100% coborâtă, tramvaiul asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces, explică Bujduveanu.

Noul tramvai va avea rampe de acces acționate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilități.

100 de tramvaie au costat 200 de milioane de euro
Valoarea contractului semnat de primarul Nicușor Dan este de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Primele tramvaie vor veni cel mai devreme în primăvara-vara anului viitor.

„Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă”, spune edilul Capitalei.

Biletul unei curse cu RATB-ul s-a dublat de la 1 august
O călătorie cu mijloacele de transport în comun s-a mărit de la 1,3 lei la 3 lei la RATB, iar la metrou de la 1,5 lei a crescut la 3 lei.