Politic, Stiri

Ilustrate din grădina ARD… Sau cum s-o mai numi…

Ilustrate din grădina ARD… Sau cum s-o mai numi…

blankDacă se întreba cineva ce mai face defunctul ARD, dacă vă era dor de personajele voastre îndrăgite, dacă nu le-aţi mai auzit şi văzut figura lu’ Neamţu, Udrea, Blaga, MRU, Videanu, sau Boc, uite, facem noi un pustiu de bine şi vi-i mai aducem în vizor. Că, de dor ce vă este de ei, zic să nu vă doară burta rău şi să vă cadă greu la ramazan oarece. Mai ales că, acuma, na, înghiţim şi noi, dar la propriu faţă de Băsescu, niscaiva porci, ori numai bucăţele mici din ei.

 

Neamţu ridică sabia la Udrea. Sper să nu piară de sabie…

Ziceam de Mihail Neamţu, liderul… ei, las-o jos, cum ar veni, că măcăne… ARD. Dânsul, ca şi mai în vară, când a trimis-o pe Elena Udrea în tranşeele din spatele frontului, o ia şi acuma la refec. Şi zice că el nu găseşte cu cale s-o laude pe fosta ministereasă că a reuşit să ajungă în Parlament. Dimpotrivă… Staţi aşa, că zice cu vorbe: „Pe mine mă irită faptul că, după un autogol la Bucureşti, te lauzi că ai dat un gol din Pinalti la Roman. Nu te poţi lăuda, după ce ai făcut o cruce după modelul Caraiman – Bucegi, la Roman, nu te poţi lăuda cu o mare victorie personală”. Ptiu, drace, iar miroase a smoală pe la ARD, PDL, Noua Republică şi cum s-or mai numi ei. Iar se aprind petardele şi pocnitorile pe la ei prin ogradă. Că fură aliaţi. Or mai fi fiind, încă. Şi, pe cuvânt că tre’ să vină poliţia. Cum dracu’, nu e lege pentru toţi cu pocnitorile şi petardele astea? La ei e derogare? La mine, pe scara blocului, când au aruncat unii cu de astea, vecinii s-au autosesizat şi ja, pe ei jandarii de la colţ… Desigur, cine cunoaşte, ştie că Neamţu se referea la faptul că Elena Udrea şi-a dat demisia din fruntea PDL Bucureşti, după rezultatele slabe la alegerile locale, apoi, sub umbrela lui Pinalti Gheorghe Ştefan s-a băgat pe un colegiu la Roman şi Ion Creangă şi a câştigat de pe locul doi.

 

Să ne fie de bine!

Dar pe Udrea nici în cizme nu o doare. Ea crede că funcţia de parlamentar a obţinut-o de la Moş Crăciun, care a făcut el un drum mai din vreme pe la colegiul ei şi a declarat-o câştigătoare. Adică ăsta e cadoul pe care îl dorea, pohta, cum ar veni, pe care a pohtit-o. Şi se taie în săbii cu alţii mai mari, mai de nasul ei, n-ascultă la zisele Neamţului. Ea, pe bună dreptate, are alte griji. Grija preşedintelui. Iote ce scrie pe blog: „Toată lumea şi-a dat cu părerea ce trebuia să facă Preşedintele cu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de Prim Ministru. Mulţi sperau să nu îl numească. Unii cu bună credinţă. Alţii, nu pentru că ei nu ar avea încredere în capacitatea lui Ponta de a fi în fruntea Guvernului, ceea ce ar fi fost corect, ci pentru că îşi doreau un conflict. Chiar cu riscul generării unei crize politice uriaşe, pentru care nimeni, nici măcar liderii europeni care au criticat comportamentul USL şi al Premierului de atâtea ori, acum nu ar fi găsit argumente la refuzul de a acţiona constituţional şi conform cu dorinţa poporului. Pentru că 60% din români au votat cu USL, deci i-au creditat pentru guvernare”. Deci, cine zicea că pe Udrea o doare în băse de Băsescu, greşea. Ea ştie bine care e calea pe vale… Este pregătită, cum are state vechi, să preia, dacă e cazul, chiar în guvernul din umbră al MRU, Ministerul Sfârşitului de Lume. Desigur, mai zice ea şi ceva despre nişte castane pe care ar vrea acuma unii din USL să le scoată cu mâna preşedintelui, dar dacă zice că ne frigem dacă punem mâna pe ele, mai bine să stăm în banca noastră. Fără castane. „Avem guvernul pe care poporul l-a ales! Deci, să ne fie de bine! Şi cred că este timpul să scoatem singuri castanele din foc. Sau, dacă nu vrem să ne ardem, să fim deştepţi şi să nu le mai aruncăm acolo”.

 

Pe Blaga nu îl doare nici în Falcă

Şi gata cu Udrea. Să trecem, că aşteaptă aci, cu mâna la chipiu, la Blaga. Liderul PDL, încă lider, speră că Ponta nu încalcă acordul de bună purtare încheiat cu Băsescu, dar nu are nicio garanţie. „Este un acord de coabitare semnat de preşedinte şi premier, lucrurile sunt normale din acest punct de vedere, l-am citit şi eu cu atenţie. Sper ca domnul Ponta să îl şi respecte. Şi-a pus semnătura pe el, mai ales că nu preşedintele a fost cel care în vară a trecut cu şenilele peste instituţiile statului, a încălcat normele statului de drept, şi a spus-o Comisia de la Veneţia, nu o spun doar eu. Sper să fie respectat. Nu am nicio garanţie că acordul semnat va fi respectat. Domnul Ponta a manipulat electoratul român, i-a reuşit”. Cum ar veni, pe Blaga nici în Falcă nu îl doare că zicerile cu porcul şi pisicul au venit din altă parte… De la Cluj… Nu, acum încep să zic de alt lider al ARD, PDL… Nu de acolo s-a auzit că nu se înghite porcul. Deci, de la Culj, de unde, da, se întâmplă să vină şi ploaia, glăsuieşte şi fostul premier, Emil Boc: „la fiecare locuitor avem un ministru. Intrăm în Guinness Book! Vom fi în Guinness Book şi în privinţa numărului de miniştri. Dacă avem un număr mare de parlamentari, de ce nu am avea şi un număr mare de ministere?”. Da, dar tot urma scapă turma… Căci, alt fost premier, Mihai Răzvan Ungureanu, lucrează la un guvern al ARD din umbră: „Veţi vedea un Executiv din umbră care va apărea foarte curând. La asta lucrăm acum, am şi anunţat. Sunt convins că avem nume mult mai bune şi mult mai capabile să facă administraţie naţională”, a declarat MRU. Acuma, nu ştiu dacă din acest guvern din umbră face parte şi Videanu, căci el cu gura domniei sale – naiba l-a pus să zică – a spus că, iote, Guvernul Ponta se ţine de cuvânt, a creat deja locuri de muncă la Parlament şi Guvern. Păi îl mai bagă MRU la răcoarea de la umbra guvernului său, dacă ţine cu ursul? Ei, şi acuma dacă v-am făcut şi damblaua asta, de a vă aduce liderii voştri preferaţi înaintea ochilor, zic să închei. Că, de, ce-i mult, mai mult decât prevede legea, strică.

blank