Politic, Stiri

Iliescu şi-a publicat memoriile: „Elena Ceauşescu nu cred să fi citit ceva vreodată. Era limitată total“

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a vorbit duminică seara, la Digi 24, despre cel mai recent volum al său, în care evocă episoade din viaţa de student la Moscova, de membru al Partidului Comunist Român şi, ulterior, de succesor al lui Nicolae Ceauşescu.

elena_ceausescu_15296300

liescu a povestit, într-un interviu la Digi 24, acordat cu ocazia publicării autobiografiei sale, „Destinul unui om de stânga“, cum l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu. „Nivelul lui de cultură era foarte limitat, dar avea isteţime. Era prieten cu fratele tânăr al tatălui meu.

Era, dintre cei de atunci cu pretenţii la conducere, cel mai înzestrat, din păcate cu limite intelectuale“, a povestit el. Iliescu a vorbit şi despre soţia fostului dictator comunist, Elena Ceauşescu, pe care a caracterizat-o drept „modestă în plan mental“.

„N-avea nici una, nici alta. Era limitată total. Nu cred că ea a citit ceva vreodată, vreo carte, dar i-a plăcut să acumuleze titluri ştiinţifice“, a mai spus Iliescu.

Scriitorul Andrei Pleşu a fost invitat, duminică, în emisiunea „După 20 de ani“, difuzată de Pro TV, în cadrul căreia a vorbit despre trăsăturile care, în opinia sa, ar trebui să alcătuiască portretul viitorului Preşedinte al României.

Potrivit cercetării INSCOP Research, doar un respondent din doi e interesat şi foarte interesat de dezbaterile pentru alegerile prezidenţiale, programate în luna noiembrie.

blank