„Rezultatul acestor alegeri îl forţează, îl obligă. A pierdut şi în faţa propriului partid”

  dragnea-iliescu

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul şef al statului, Ion Iliescu, au comentat exit-poll-urile la europarlamentare, apreciind scorul PSD şi susţinând că cetăţenii ”au taxat greşeala PNL de a ieşi din USL”. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, că aceste alegeri reprezintă o lecţie pentru PNL şi, de asemenea, eşecul lui Crin Antonescu, el subliniind că liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia PNL.

Dragnea a apreciat că estimările exit-poll-urilor în privinşa scorului PSD ”arată aprecierea guvernării şi o campanie bună”. ”E rău pentru PNL, arată greşeală pe care au făcut-o că au ieşit din USL, iar cetăţenii au taxat-o”, a mai comentat Liviu Dragnea. Dragnea a apreciat şi scorul lui Mircea Diaconu: ”Are cât un partid, PMP”.

Iliescu: Rezultatul euroalegerilor, lecţie pentru PNL, este eşecul lui Antonescu – să demisioneze. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea reprezintă o lecţie pentru PNL şi, de asemenea, eşecul lui Crin Antonescu, el subliniind că liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia PNL.

„E o lecţie pentru PNL, adică este eşecul lui Crin, categoric. Cetăţenii au sancţionat decizia lor categoric (de a ieşi din USL, n.r.)”, a spus Iliescu. El a arătat că Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţie. „Ar trebui să-şi declare acum retragerea din funcţie. Începuse aşa de bine, pentru el era… şi el ca persoană avea de câştigat. A dat cu piciorul, a făcut şi partidului un mare deserviciu”, a spus Iliescu.

El a mai arătat că refacerea USL trebuie să aibă loc, dar condiţionat de demisia lui Antonescu. Întrebat dacă Antonescu ar trebui să demisioneze din fruntea PNL, Iliescu a răspuns: „Este angajamentul solemn pe care şi l-a luat. Rezultatul ăsta îl forţează, îl obligă. Adică a pierdut şi în faţa propriului partid”.

Iliescu a spus că, dacă Antonescu demisionează, este „posibilă” refacerea USL. Întrebat dacă vede posibilă refacerea USL dacă Antonescu ar demsiona, Iliescu a răspuns: „Posibil, nu vreau eu să dau prognoze”.

Citeste si...
Ce îi cer romii, lui Klaus Iohannis