Stiri, Ultima Ora

Ilie Vonica a murit, după ce s-a aruncat de pe casă

Cel mai bogat om de afaceri din Sibiu era implicat în scandalul reţetelor false

 vonica

Omul de afaceri sibian Ilie Vonica a ajuns, marți, în stare gravă la spital după ce s-a aruncat de pe casă. Gestul omului de afaceri Ilie Vonica vine în urma scandalului rețetelor false, în care sotia sa a fost arestată.

Accidentul s-a produs în jurul prânzului, cand omul de afaceri Ilie Vonica a vrut să-și pună capăt zilelor aruncându-se de pe casa sa, din strada Andrei Mureşanu din Sibiu. Echipele de salvare sosite la fața locului l-au găsit inconștient, scrie ştiridesibiu.ro.

„Am fost solicitați să intervenim la un caz de natură medicală pe strada Andrei Mureșanu, pentru o persoană căzută de la înălțime. La fața locului a acționat un echipaj SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău. Potrivit acelorași surse, “victima era inconștientă la momentul” sosirii echipei SMURD.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că omul de afaceri a murit la una din clinicile sale din Sibiu, după ce a fost adus în stare gravă de un echipaj SMURD, iar medicii au încercat să îl resusciteze timp de mai bine de o jumătate de oră.

Conform unor surse medicale, el a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD trimis la faţa locului în urma unui apel la 112.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, este proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii „Reţeta” ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi „fantomă”.

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit după 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano – pe locul trei pe piaţa distribuţiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, reţeaua de farmacii Reţeta şi producătorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe lângă aceste activităţi, grupul deţinea şi un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenţie de tu­rism proprie, proiecte de sport şi agrement, construcţii imobiliare şi real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajaţi, a înregistrat în 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

În 2011, Ilie Vonica a vândut reţeaua de clinici de dializă grupului Diaverum, controlat de fondul de investiţii Bridgepoint, tranzacţie esti­ma­tă la aproximativ 25 milioane euro.

 

 

blank
blank