Politic, Stiri

Ilie Sarbu: De ce nu vorbeste Basescu de dosarul lui de ofiter acoperit?

Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, crede ca presedintele Traian Basescu ar putea veni in Parlament pentru a vorbi de propriul lui dosar de ofiter acoperit.

sarbu_51040800

“De ce nu vorbeste Basescu de dosarul lui? Dosarul lui de ofiter acoperit? De toate dosarele lui. El era informator la ofiter… Basescu cere lucruri impotriva legii. De ce nu se intereseaza nimeni, dupa 10 ani, ce a fost el? A avut dubla comanda? Putem sa-l chemam in fata comisiilor, dar nu cred ca va veni. Cum de are el informatii, de unde le are despre toata lumea?”, a declarat Sarbu, potrivit stiripesurse.ro.

Senatorul PSD sustine ca nu va fi infiintata o comisie care sa cerceteze afirmatiile presedintelui Basescu, pentru ca cele doua comisii pentru controlull SIE si SRI au capacitatea de a stabili daca exista sau nu ofiteri acoperiti printre candidatii la presedintie.

“Candidatii au timp ca inainte de a-si depune candidaturile sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti”, a spus Traian Basescu, marti seara, intr-o emisiune la B1 TV.

Seful statului a precizat ca ar fi “necinstit” din partea lui sa nu spuna ce stie: “Am obligatia sa o fac. Cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi, nu spune nimeni sa nu o faca Serviciul, dar candidatul are obligatia sa o faca”.