Actualitate, Stiri

Ilie Năstase a votat la Şcoala 190 din Bucureşti

“Nu am emoţii, ştiu cine sunt şi ce am făcut”

 TENIS - BCR OPEN ROMANIA

Ilie Năstase, candidat al Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu, a votat, duminică dimineaţă, el spunând că nu are emoţii pentru că ştie cine este şi ce a făcut.

Ilie Năstase a venit la ora 8.30 la secţia de votare de la Şcoala nr. 190 de la Big Berceni însoţit de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de liderul PC Daniel Constantin şi de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Ilie Năstase a stat de vorbă cu o bătrână de 92 de ani, care a votat în acelaşi timp cu el, întrebând-o ce a făcut ca să arate atât de bine. Bătrâna i-a răspuns că este calmă, iar Năstase a replicat râzand: “Eu nu pot să fac asta”. Ulterior, Năstase le-a povestit lui Bănicioiu şi Piedone, la ieşirea din secţie, că un fost tenisman îi spunea că joacă tenis în fiecare zi la 80 de ani. “Şi atunci i-am zis «De mâine mă apuc şi eu te tenis»”, a adăugat Năstase, râzând.

Întrebat apoi de jurnalişti pentru ce a votat, el a răspuns: “Am votat să continuăm ce s-a întâmplat până acum”. El a precizat că în unele ţări din Europa votul este obligatoriu. “Ar trebui să fie şi la noi poate, să intrăm în Europa, să progresăm”, a spus Ilie Năstase.

Întrebat unde este mai greu, în sport sau în politică, Năstase a răspuns că abia acum intră în politică şi a adăugat: “E greu peste tot, asta e clar”. Întrebat ce atu din sport îi va fi de folos în politică, Năstase a răspuns: “Sunt bun, mă bat, sunt un învingător”.

Ilie Năstase a votat la şcoala nr. 190 de la Big Berceni pentru alegerile parlamentare parţiale, după ce înainte a votat pentru PE la o altă secţie. În colegiul uninominal 8 din Sectorul 4 al Capitalei, postul a rămas vacant după demisia din Senat a lui Dan Voiculescu, iar pentru acest mandat sunt şapte candidaţi: Ilie Năstase (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC ), Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastramă (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Crăciun (PNŢCD), Aurel Cristian Rădan (FC) şi Gheorghe Chiran (PPDD).

Bucureşteni din Sectorul 4, precum şi o parte a locuitorilor din judeţele Ilfov, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Satu Mare şi Timiş sunt aşteptaţi la urne, duminică, şi pentru alegerea a cinci deputaţi şi a trei senatori, pentru posturile de parlamentar în aceste colegii confruntându-se 53 de candidaţi.