Ilie Năstase
Sport

Ilie Năstase, reacție la expulzarea lui Djokovic: Mare vine e a părinților lui: Mă bucur că s-a terminat treaba asta!

Ilie Năstase a venit cu o primă reacție, dumimnică dimineața, după ce presa străină a titrat că Novak Djokovic va fi expulzat din Australia.

Ilie Năstase, reacție la expulzarea lui Djokovic. Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Ilie Năstase, reacție la expulzarea lui Djokovic: Mare vine e a părinților lui: Mă bucur că s-a terminat treaba asta!


Năstase a declarat că Novak Djokovic a fost consiliat greșit. Sportivul sârb, ajuns la 34 de ani, va avea interdicție de a mai juca trei ani la prestigiosul turneu Australian Open.

„Cred că marea vină e a părinților lui. Bine că s-a terminat, începea turneu și tot de Djokovic vorbeam”, a precizat Năstase, la Antena 3.

Întrebat de ce a fost vina părinților, acesta a explicat că declarațiile făcute de tatăl lui Djokovic cu privire la faptul că numărul 1 mondial era la închisoare, că nu i se dădea de mâncare sau că era bătut au făcut foarte mult rău și au agravat situația și așa tensionată.

”Dacă ți se spune că trebuie să te vaccinezi când ți se trimite invitația, cred că trebuie să faci acest lucru. Cred că marea vină este apărinților lui. Am văzut declarațiile că în închisoare nu i-au dat să mănânce, mai lipsea să spună că l-au și bătut, nu aveau rost. Nu spun eu că e vinovat, eu mă bucur că s-a terminat treaba asta.”, a adăugat acesta.


Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Potrivit news.com.au, avocaţii lui Novak Djokovic au încercat să-i convingă pe cei trei judecători că o mare parte din motivele ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l deporta pe tenismenul sârb se bazează pe presupuse comentarii antivaccinare făcute într-un singur articol publicat de BBC.