Showbiz, Stiri

Ilie Năstase ne-a dezvăluit cum reușește să rămână tânăr chiar și la 68 de ani

Dacă Ilie Năstase nu exista, trebuia inventat, e de părere Ion Ţiriac. Şi are dreptate, pentru că lumea ar fi fost mai puţin colorată fără cel supranumit Nasty. Ajuns la 68 de ani, fostul număr 1 în tenisul mondial recunoaşte, cu umorul care l-a consacrat, că are coşmaruri la gândul că ar putea deveni bunic.

4-5-VLAD4865_44bd6a703a

Întreaga lui viaţă e uluitoare şi când începe să-ţi povestească despre copilărie, despre părinţi, despre cum s-a apucat de tenis, despre primii bani câştigaţi, despre prietenia cu Ţiriac sau despre aventurile cu femei care mai de care mai frumoase, ciuleşti, parcă fără să vrei, urechile. Ilie Năstase locuieşte în buricul Capitalei, pe Calea Dorobanţilor, într-o casă în a cărei curte flutură tricolorul. Acolo l-a vizitat recent Libertatea.

“Vă invit în expoziţia mea, unde sunt toate trofeele şi medaliile pe care le-am cucerit, tablourile cu personalităţi marcante din sport şi politică şi diverse rachete de tenis. Îmi acaparează toată casa. Nu ştiu câte obiecte am aici, poate mii. Momentan, se numeşte expoziţie; ca să-mi fac muzeu, trebuie să predau casa statului şi nu vreau asta, pentru că am muncit pentru ea. Nu intru foarte des aici… Ar însemna să devin prizonierul propriilor amintiri”, ne explică Nasty.
Brigitte îl menţine în formă

E mereu elegant când primeşte oaspeţi şi se întreabă retoric: “Arăt bine? Aşa o fi!”, pentru a ne dezvălui imediat, sincer de te lasă mască, reţeta lui de tinereţe fără bătrâneţe: “Mă menţin în formă cu sex – aoleu, am dat din casă – şi cu mult sport. Mă simt tânăr, în putere. Merg cu bicicleta în fiecare zi, chiar şi atunci când iau masa la restaurant. Am o soţie frumoasă şi plină de viaţă, Brigitte (n.r. – 37 de ani), care are grijă de mine şi mă face să mă simt ca la 20 de ani. Tot ea se ocupă şi de afaceri şi monitorizează lucrările de la baza Voinţa”.

Apropo de tinereţe: Ilie îşi aminteşte de a lui în autobiografia “Mr. Năstase” (foto) ca despre “o perioadă în care se făcea sex cum se face duş, femeile erau distracţie şi nimic mai mult, treceam la următorul oraş şi următoarea fată, niciodată nu am sfărâmat inimi, nu se auzise de SIDA, sărăcia se îndulcea cu veselia, iar jucătorii mergeau cu toţii la bere după meciurile de tenis, încercam să mă menţin un om simplu, fără trei maşini în faţa casei”.

S-au dus anii aceia, Nasty a ajuns între timp de patru ori în faţa altarului, a devenit tatăl a cinci copii şi pretinde că, gata, are destui urmaşi.

“Oricum nu cred că mai pot să fac alţii, dar avem copii suficienţi şi eu, şi Brigitte”, ne explică cu un zâmbet carei dispare pentru o clipă de pe faţă când îl întrebăm dacă i-ar plăcea să aibă nepoţi. “Nu vreau! Nu vreau să trăiesc clipa în care nepotul să strige după mine pe stradă: «Tataie, ia-mi ciocolată!»”, ne-o retează imediat Ilie Năstase. Şi zâmbetul său inconfundabil reapare.
Copiii, cea mai mare avere

Ilie Năstase are cinci copii, rezultaţi din trei căsătorii. Şi-a pus pirostriile prima oară la vârsta de 26 de ani. Aleasa inimii sale a fost manechinul belgian Dominique Grazia. Din acest mariaj, care s-a întins pe durata a zece ani, a rezultat o fiică, pe nume Natalie, care locuieşte în prezent în Franţa.

La 40 de ani, Ilie hotărăşte să treacă pe la altar pentru a doua oară şi se însoară cu Alexandra King. Cuplul înfiază doi copii, pe Nicholas şi pe Charlotte. În prezent, aceştia locuiesc cu mama lor, la New York. Urmează Amalia Teodosescu, cu care are două fetiţe, Alessia şi Emma Alexandra. Actuala iubire, Brigitte Sfăt, are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.
400 de aventuri ajung pentru o viaţă de om

Ne reîntoarcem privirile spre pereţii muzeului şi dăm cu ochii de un vechi instantaneu Playboy, în care Ilie pozează degajat, echipat în halat, alături de o brunetă dezbrăcată. “Fotografia aceasta vă place? (râde) Este luată în vizor de toţi cei care-mi intră în casă. E mai interesantă decât întreaga expoziţie. Toţi o privesc cu atenţie şi mă întreabă: «Domnişoara cine este, stimabile? »”, explică Ilie.