International, Stiri

Ilie Ilaşcu, dezvăluiri despre “omuleţii verzi”: Soldaţii lui Putin S-AU INFILTRAT în Republica Moldova

Oficiali ai Ucrainei susțin că sute de persoane proruse, îmbrăcate în uniformă militară, cu misiuni de destabilizare şi recrutare, şi-au făcut apariţia în Republica Moldova. Fostul deputat moldovean Ilie Ilaşcu spune că sunt şanse mari ca ţara să fie ţinta unui viitor atac al ruşilor.

ilascu_84500200

Fostul deputat moldovean Ilie Ilaşcu a dezvăluit pentru ziarulring.ro cum procedează aceşti proruşi pentru a convige tinerii să se înroleze.

“Sunt câteva mii de astfel de oameni. Majoritatea «omuleţilor verzi» sunt veniţi din Federaţia Rusă, din Ucraina şi din Transnistria. Avem acolo o enclavă, Găgăuzia. Acolo li s-a promis oamenilor că le face Găgăuzia Mare cu o parte din Ucraina şi o parte din Republica Moldova dacă se angajează în aceste trupe. Li se spune «omuleţii verzi» pentru că uniforma este puţin mai verzuie decât cea a militarilor ruşi. Această uniformă se îmbracă de obicei vara”, a declarat Ilaşcu.

Deşi se cunosc foarte puţine informaţii despre aceste grupuri, se pare însă că s-au stabilit numărul de organizaţii de acest tip, dar şi locurile în care se ascund.

“Ei sunt, practic, activişti, iar domnul Bălan, de la Chişinău, a spus că numai în Republica Moldova sunt 100 de organizaţii care se ocupă de acest lucru. Au făcut deja baze paramilitare în pădurile Moldovei. Am susţinere şi la nivelul conducerii din Moldova pentru că altfel erau lichidaţi sau împrăştiaţi până acum. Ei se tatonează, îi adună pe conducători, îi întâmpină.

Cam cum a început totul în Ucraina înainte de a fi acaparată Crimeea. Referitor la un atac împotriva Republicii Moldova, şansele sunt de 50%. Ei vor doar să se refacă ceea ce au pierdut. Nu o să ne apere nimeni în Republica Moldova. Din păcate, solidaritatea… În România se practică sprijinul doar la nivel declarativ”, a mai precizat fostul deputat moldovean.