Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a fost reales preşedinte al filialei judeţene PNL Bihor, în urma conferinţei de alegeri care a avut loc sâmbătă şi la care au participat preşedintele PNL Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu.

Candidat unic la şefia organizaţiei judeţene PNL Bihor, Ilie Bolojan a fost votat de către 608 din cei 692 delegaţi prezenţi la conferinţa de alegeri de la Oradea.

La eveniment au participat preşedintele PNL Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, eurodeputaţii Vasile Blaga şi Rareş Bogdan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, dar şi primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

În cadrul conferinţei de alegeri judeţul a fost împărţit pe zone, astfel încât fiecare dintre acestea să aibă reprezentare în conducerea filialei judeţene în funcţie de rezultatele electorale obţinute la scrutinele anterioare.

Ilie Bolojan a declarat că această procedură arată că „nu trebuie să fii prieten cu preşedintele ca să fii membru în birou, ci trebuie să fii prieten cu electoratul”, el explicând că trimiterea delegaţilor la conferinţa de alegeri în funcţie de zone „elimină cooperativele şi tot felul de combinaţii din partid”; iar astfel „toată lumea are reprezentare” în conducerea judeţeană.

După încheierea alegerilor interne din PNL Bihor, premierul Florin Cîţu a postat, pe Facebook un mesaj legat de rezultatul scrutinului.

„De la Ilie Bolojan oricine are de învăţat! Este un exemplu în administraţia locală! Felicitări pentru acest nou mandat la şefia PNL Bihor! Eu simt că deja suntem o echipă! Amândoi ştim că dezvoltarea şi bunăstarea vin după reforme şi investiţii! Câştigăm Ardealul big time!”, a scris Cîţu.