Iker Casillas, portarul de legendă al celor de la Real Madrid, şi-a anunţat retragerea din activitate. El şi-a anunţat decizia, prin intermediul unui mesaj pe reţelele de socializare.

Sportivul Iker Casillas a încercat să revină pe teren după ce a suferit un atac de cord în 2019, la antrenamentele celor de la FC Porto (clubul la care se transferase), dar nu a reuşit.

Iker Casillas, portarul de legendă și-a anunțat retragerea din activitate
El a apărat buturile echipei spaniole Real Madrid, timp de 16 ani, club de care s-a despărţit – în lacrimi – în 2015.

„Astăzi am venit pe acest stadion, această arenă grozavă, ca să-mi iau rămas bun de la toţi. În special de la toţi fanii lui Real Madrid”, a fost mesajul de adio al lui Iker Casillas, în ceea ce privește cariera sa de fotbalist.

„Ziua în care mă voi retrage se apropie din ce în ce mai mult”, anunța Iker Casillias în 2016
Iker Casillas (34 de ani), portarul care a depășit recordul de selecții la nivel european în partida amicală disputată, pe 27 martie 2016, împotriva României, anunța deja că ziua în care plănuiește să se retragă de la naționala Spaniei „se apropie din ce în ce mai mult”, conform cotidianului spaniol Marca.

Portarul de atunci al echipei FC Porto adunase 166 de selecții la naționala Spaniei și a reușit, astfel, să depășească recordul de cel mai selecționat jucător din Europa, deținut de Vitalijs Astafjevs, jucător care a reușit să adune 165 de meciuri pentru naționala Letoniei.

„Sunt foarte fericit că am reușit să acumulez 166 de selecții și sunt jucătorul cu cele mai multe prezențe la echipa națională din Europa. În toți acești ani am trăit și momente frumoase, dar și unele mai puțin plăcute. După retragere voi rămâne doar cu cele frumoase”, spunea Casillas, atunci, citat de Marca.

Spania a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul amical jucat pe 27 martie 2016, la Cluj-Napoca, împotriva României.
cluj napoca, iker casillas, meci amical, real madrid, retragere, spania