Potrivit unui bilanţ IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în peste 1.400 de situaţii de urgenţă la nivel naţional. Cele mai multe intervenţii au fost pentru acordarea de prim-ajutor. De asemenea, pompierii au intervenit şi în mai multe localităţi afectate de viituri.

Conform bilanţului IGSU. La nivel naţional, 1.475 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari în ultimele 24 ore.

Bilanţ IGSU: Peste 1.400 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Conform bilanţului IGSU, majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.130 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (211 cazuri), urmată de județele Constanţa (82 de cazuri), Timiș (69 de cazuri) şi Mureş (56 de cazuri).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 95 de incendii, precum și în alte 250 de intervenții în sprijinul comunităților.

De asemenea, pompierii au intervenit în nouă localităţi din opt judeţe afectate de viituri.Este vorba despre judeţele Alba, Bacău, Braşov, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Vrancea şi Vaslui. Aici, pompierii au intervenit punctual pentru evacuarea apei din 5 curţi, 3 beciuri/subsoluri şi pentru degajarea a 8 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT. Astfel, au fost 8 mesaje privind prezenţa unor urşi, în judeţele Argeş (1), Braşov (3), Covasna (1), Harghita (2), Mureş (1), precum şi alte 3 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în judeţul Alba.