Featured, Life

Idei preconcepute din cauza cărora eşti încă singură

Mai ales în zilele noastre, sexul este o parte foarte importantă din relaţia de cuplu. Odată ce devii activă din punct de vedere sexual, începi să îţi faci tot felul de idei privind vieţile sexuale ale partenerilor, ce le place bărbaţilor şi ce nu, fără să-i întrebi, de fapt, pe ei. Din cauza acestor mituri care se formează în mintea ta, poţi ajunge să ai relaţii eşuate.

Toată lumea face sex, peste tot
Faptul că sexul este atât de discutat, a devenit un lucru perfect normal în concepţia oamenilor şi se crede acum că este un lucru atât de răspândit că nu se mai gândeşte nimeni că poate alte persoane nu fac atât de mult sex. Unele femei ajung promiscue tocmai din cauza gândului că toată lumea face acelaşi lucru, iar comportamentul acesta le scade şansele să intre în relaţii serioase, de lungă durată.

Chimia sexuală ajută relaţiile
Sunt multe femei care cred că dacă se “potrivesc” între cearceafuri cu iubiţii lor – deci partidele de sex sunt bune – atunci relaţia are mai multe şanse să reziste în timp. Totuşi, oamenii de ştiinţă spun că această “chimie sexuală” nu are nicio legătură cu relaţia de cuplu în sine şi explică prin faptul că “sexul face creierul confuz, atunci când te exciţi şi dopamina începe să-ţi inunde creierul, nu mai poţi face alegerile corecte, nu decizi dacă bărbatul este un partener potrivit pentru tine, ci ai impresia că este”. În plus, specialiştii susţin că dacă faci sex prea devreme într-o nouă relaţie, atunci aceasta se poate destrăma mult mai repede.

Şi femeile au nevoi sexuale
Aşa cum bărbaţii resimt aceste nevoi, femeile sunt înclinate să creadă că şi ele funcţionează la fel. Ei bine, oamenii de ştiinţă au dovedit că nevoile sexuale ale femeilor nu sunt deloc asemănătoare cu ale partenerilor şi nici măcar nu sunt fizice, ci sunt psihologice. Spre exemplu, atunci când o femeie se desparte de un bărbat cu care a avut o relaţie fizică (“fuck-buddy”), nu îl va înlocui pe acesta cu masturbarea, aşa cum ar face un bărbat.

Fidelitatea este un comportament învăţat
Dacă preferi să te distrezi şi să sari din pat în pat, acest lucru cu siguranţă îţi va crea probleme pe viitor, chiar dacă spui că atunci când te vei căsători vei fi fidelă. Ce au descoperit cercetătorii este că fidelitatea nu poate fi învăţată. De fiecare dată când ai un comportament promiscuu, corpul tău învaţă şi se obişnuieşte să facă acest lucru. Singura metodă prin care poţi fii monogamă este ori să te comporţi toată viaţa ta aşa, ori să te abţii de la sex, mai spun specialiştii.

blank