ÎCCJ a decis
Actualitate, Featured

ÎCCJ a decis că obligativitatea purtării măștii în exterior este legală

Înalta Curte de Casație și Justiție ÎCCJ a decis, marți, că obligativitatea purtării măștii în exterior pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), este legală.

Astfel, Curtea Supremă a admis recursul DSU față de o decizie a Curții de Apel.
Victorie pentru DSU: ÎCCJ a decis obligativitatea purtării măștii în exterior este legală
Dosarul a fost deschis de o avocată din Constanța, Minodora Ion, împotriva Departamentului de Situații de Urgență. În 23 decembrie 2020, Curtea de Apel București a decis că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este legală, iar DSU a făcut recurs.

”Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă.” – se arată în minuta de ședință.