Featured, Politic

Iată topul celor mai bogați candidați la președinția României

Topul celor mai bogați candidați la președinția României. Anul electoral 2019 aduce un număr mare de candidaţi la alegerile prezidenţiale. Conform declarațiilor publicate de Biroul Electoral Central, unii dintre candidaţi se bucură de averi impresionante.

Topul celor mai bogați candidați la președinția României. Viorel Cataramă este cel mai bogat dintre cei mai recent validaţi candidaţi. Cataramă deţine un număr mare de terenuri, tablouri în valoare de 2 milioane de euro, statui în valoare de 300 000 de euro şi alte astfel de obiecte care ajung, împreună, la sume de peste 500 000 de euro (vase decorative, ceasuri de mână şi bijuterii. La acestea se mai adaugă conturi în bănci în euro, lei, dolari şi franci elveţieni.

Ramona Ioana Bruynseels, candidata PPU este şi ea în topul candidaţilor bogaţi: are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 100 000 de euro, precum şi conturi bancare în diverse valute – lei, euro, lire sterline, dolari şi ranzi sud-africani.

Şi John Ion Banu, candidat al Partidului Naţiunea Română, stabilit în Statele Unite, are o avere serioasă – pe lângă terenuri şi case, Banu are 197 000 de dolari în conturi bancare, iar anul trecut a avut, împreună cu soţia sa, venituri de 371 000 de dolari.

Un alt candidat, Ninel Peia, este proprietar de bijuterii – inele, lănţişoare, brăţări, cercei din aur cu perle, smaralde şi diamante, ceas de aur şi tablouri în valoare de 400 000 de euro. În ultimul an el a vândut două terenuri pentru o sumă cumulată de peste 200 000 de lei şi un apartament de 80 000 de euro.

Nu toţi candidaţii au astfel de averi impresionante, însă. Mai modest Este Cătălin Ivan care câştigă aproximativ 78 000 de euro anual, iar Sebastian Popescu este candidatul cu declaraţia de avere complet goală.