Wimbledon 2019 Prezentă în prima semifinală de Grand Slam a carierei, Elina Svitolina a clacat în faţa Simonei Halep, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din carieră. La final, ucraineanca a fost fair-play, recunoscând superioritatea totală a campioanei noastre.

După partide impresionante cu Martic şi Muchova, Svitolina avea ambiţii mari de la prima sa semifinală de Grand Slam. Nu a fost cazul, pe Terenul Central de la All England Club fiind prezentă o singură jucătoare: Simona Halep a fost peste tot, a lovit incredibil, reuşind nu mai puţin de 26 de lovituri direct câştigătoare. În consecinţă, Elina nu a avut altceva de făcut decât să se recunoască învinsă şi să aplaude performanţa fostului număr unu mondial.

“Nu am fructificat şansele pe care le-am avut şi asta e dezamăgitor. Vrei să joci bine, vrei să demonstrezi ce poţi, dar se întâmplă să şi pierzi. Am intrat să mă lupt, dar Simona a jucat incredibil astăzi. Scorul m-a făcut să iau uneori decizii proaste, dar nu cred că se putea mai mult”, a spus Svitolina, la final, potrivit BBC.

Wimbledon 2019 Elina Svitolina acuză accidentarea dinainte de turneu
Svitolina a venit la All England Club după o accidentare, iar în primele meciuri a fost departe de nivelul fizic optim. După ce a ratat sezonul de zgură, Elina părea că a crescut de la meci la meci din punct de vedere fizic, dar ritmul din semifinală a fost unul teribil.

“Sunt puţin obosită. Nu am avut putere, mai ales că am venit la acest turneu după o accidentare şi meciurile au fost solicitante. Simt durere în picioare”, a mai spus sportiva din Ucraina.