Pensia medie lunară a crescut cu 4,8%, la 1.505 lei, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pensia medie lunară a crescut cu 4,8%, la 1.505 lei, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Medie a pensiei în 2020. Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Numărul mediu de pensionari a fost de 5,125 milioane persoane, în scădere cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,675 milioane persoane, în scădere cu o mie persoane faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent”, informează INS.

Pensia din România a crescut cu 4,8%, la 1.505 lei
2020. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.454 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,9% (comparativ cu 51% în trimestrul precedent).

Tăcere în Guvern pe tema pensiei minime! „Se vând gogoși umflate cu promisiuni”
În trimestrul III 2020, comparativ cu trimestrul III 2019, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 21.000 persoane, iar cel al categoriei aparţinând asigurărilor sociale de stat a crescut cu 7.000 persoane.


Citeste si...
La ce trebuie să fie atenţi românii înainte de Paşte. Cum se face diferența între carnea de miel și carnea de câine