Vineri, mai cresc temperaturile și vom avea o amiază, cu caniculă iar în vestul Olteniei va fi caniculã. Soarele se aratã peste tot și doar pe la munte sunt posibile ploi slabe de scurtã duratã.

Vântul va sufla mai tare în sud-vestul țãrii iar maximele pleacã de la 27 de grade pe litoral și vor ajunge pânã la 35 de grade caniculă în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan, găsim soare și atmosferă plăcută. Temperaturile cresc și la amiază vor fi cel mult 33 de grade Celsius caniculă.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunțate ploi și norii vor fi rari și maximele urcă până la 33 de grade caniculă.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi cu 5…6 grade peste cele de ieri.

Vreme plăcută și temperaturi în creștere găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. După-amiază, mai vin câțiva nori pe la munte, însă ploile apar doar sporadic.

Se încălzește și în ținuturile vestice, atmosfera va fi însorită și disconfortul termic va creste după prânz.

Soare și vreme frumoasă se anunță și în Transilvania. La munte, după prânz ar putea să vină câteva ploi de scurtă durată. Mai cresc temperaturile și la amiază se ating 32 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, cerul va fi curat și atmosfera se încinge după prânz când se ating 35 de grade la umbră. În aceste condiții, disconfortul termic va fi ridicat.

În ținuturile sudice, găsim vreme frumoasă, dar călduroasă. Temperaturile cresc cu 5-6 grade fata de ieri.

Vremea în București

În București, ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasã și un vânt mai activ. Se face mai cald și dupã prânz se vor înregistra în jur de 33 de grade Celsius.

Vremea la munte și la mare

În zonele de munte, se anuntã vreme bunã și se incãlzeste. Vântul va avea intensificãri în Munții Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, iar dupã-amiaza se mai adunã norii și sunt posibile ploi de scurtã duratã.

Citeste si...
O britanică și-a trimis soţul să se dueleze cu amantul, iar acesta si-a pierdut viața

Pe litoral, atmosfera va fi însorită și vântul insistent. Pe plajă, vor fi temperaturi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar apa mării va avea cel mult 26 de grade.

Vremea în următoarele zile

În București, mâine atmosfera se încinge și maxima va ajunge pe la 34 de grade la umbră. În aceste condiții, disconfortul termic va creste.

Duminică, vremea va fi călduroasă și stresul termic ridicat, însă spre seară așteptăm ploi zgomotoase. Luni, în primele ore ale zilei se anunță înnorări și ploi temporare. Mai tărziu vom zări și soarele, se răcește și maxima va ajunge pe la 24 de grade. Pe timpul nopții vor fi în jur de 13 grade.

În zonele de munte, mâine se anunță vreme caldă și însorită. Ploile și instabilitatea apar în noaptea de sâmbătă spre duminică, în special în Apuseni și în nordul Orientalilor.

Duminică, se răcește în majoritatea masivelor, instabilitatea se extinde dinspre vest și nord. Ploile vor veni în aversă, cu fenomene electrice, vijelii și cantități mari de apă.

Luni, în prima parte a zilei, o să plouă sporadic și se pot stringe cantități mai mari de apă, însă mai târziu vom avea vreme frumoasă. Vântul va sufla mai tare în zonele de creastă și temperaturile scad în masivele sudice.

Pe litoral, mâine va fi soare, vreme de plajă, cu briză intensă și temperaturi destul de agreabile. Duminică, atmosfera se încinge după prânz când se ating 31 de grade Celsius. Spre seară, așteptăm ploi zgomotoase și s-ar putea să cadă grindină.

Luni, se răcește semnificativ și vor fi cel mult 24 de grade în termometre. În prima parte a zilei, se anunță înnorări, averse și fenomene electrice, iar vântul va avea unele porniri. Temperatura apei mãrii va avea valori de 22…26 de grade.