Featured, Sport

Iată în ce mod a salvat viața unei femei, într-un avion, Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hațegan istorisește ca și cum ar povesti un film. Efectele partidei Valencia – Atalanta, implicațiile VAR și altele.

Ovidiu Haţegan: “Copiii plângeau lângă ea”
Efectele pandemiei, viața fără fotbal și despre meseria sa de stomatolog. Dar se apropie momentul în care se va încheia intervenția sa, prin Skype, la DigiSport Special. Și e întrerupt brusc.

Ascultă întrebarea din studio și revede cu ochii minții un episod din urmă cu 10 ani. Nu l-a dezvoltat vreodată. Arbitrase întâlnirea Skendija – Partizan Belgrad.

Iată în ce mod a salvat viața unei femei, într-un avion, Ovidiu Hațegan

E împreună cu prietenul Colțescu. Și cu cei doi tușieri. Urcă grăbit pe scările avionului. Un avion ce ia în piept ruta Skopje – Viena. Își pune în căști câteva acorduri ale unei melodii învăluitoare și așteaptă să decoleze. Și decolează. Parcurge jumătate din călătorie. Dar, dintr-o dată, lumina soarelui ce străpunge geamurile nu mai pare atât de veselă.

Unei tinere i se face rău. Tocmai fusese operată pe creier. Însoțitoarele de bord reacționează. Nu funcționează metoda paharului de apă. Hațegan și Colțescu țâșnesc spre locul pasagerei. Se apropie! Și o cercetează din priviri. Câteva fracțiuni de secundă doar. Panica se răspândește în toată aeronava. Cei slabi de înger transpiră abundent.

Românii o așază pe tânără între rânduri. Și, cu un gest iute, Ovidiu îi descleștează maxilarul pentru ca mama celor doi copii să nu se sufoce cu propria-i limbă. Tânăra începe să-și revină. E conștientă. Întreabă de copii.

“Am urmat niște pași simpli, Sebi a fost extraordinar și el. Au trecut mulți ani de atunci. Era dureros că erau copiii lângă ea. Stewardesele i-au luat pe cei doi, i-au dus în altă parte”, derulează Hațegan.

Ovidiu Haţegan: “A fost o întâmplare terifiantă”
Pe Hațegan îl prinde un somn scurt care-l face să plutească lin. Se trezește abia când i se răsfață în fața ochilor imaginile centrului muzicii clasice, Viena. Avionul aterizează mai obosit decât decolase.

Dar cu bine. Tânara salvată de român radiază o simpatie explozivă, în semn de mulțumire. Hațegan scapă un oftat și coboară. “A fost o întâmplare terifiantă pentru toată lumea. Sebi Colțescu a avut un rol extraordinar. Ce am făcut noi a ajutat-o pe acea femeie să trăiască”, punctează arbitrul-medic.

La 10 ani distanță de la meciul pentru viață din aer, Ovidiu încheie la DigiSport Special cu un zâmbet discret. “Nu am mai văzut-o de-atunci pe acea femeie. Dar sper că trăiește. Și e bine”. Hațegan a avut prezență de spirit. Și a luptat. A luptat pentru a salva o viață.

Așa cum luptă și medicii astăzi. Pentru încă una. Și-ncă una! Și-ncă una! Și-ncă una! Din România și de pretutindeni.