Luna martie este prima lună a primăverii, când natura renaște, zilele însorite sunt mai frecvente decât cele cu noi, așa că nu putea fi mai frumos decât să desemnezi Ziua Femeii sărbătorirea Zilei de 8 Martie într-o asemenea perioadă din an,

Semnificaţiile Zilei de 8 Martie sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic.

În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga. După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emanciparea femeii nu a fost încheiat.

Citeste si...
Cântăreață de muzică populară, bătută cu bestialitate de cinci luptători MMA

În ziua de 8 Martie 2019, la ora 14.00, Norica Nicolai se va întâlni cu bucureștencele care doresc acest lucru. Europarlamentarul vă așteaptă la cortul ALDE din Piața Sălăjan.