Peste 55 de ore pe săptămână lucrate sunt periculoase pentru  femeile la un risc mai mare de depresie, comparativ cu cele care lucrează 35-40 de ore, potrivit unui studiu britanic citat de „The Guardian“.

Orele suplimentare de muncă sunt periculoase pentru femei. Însă, bărbaţii care lucrează acelaşi număr de ore nu au avut astfel de semne, potrivit aceleiaşi cercetări, citate de agerpres.ro.

Acest lucru se întâmplă din cauză că femeile se confruntă cu o „dublă povară“ – cea a orelor suplimentare petrecute la slujbă care se adaugă treburilor domestice, pe care ele tind să le facă în mai mare măsură decât partenerii de sex masculin.

Atât bărbaţii cât şi femeile care lucrează în majoritatea sau în toate weekend-urile sunt mai susceptibili să devină deprimaţi decât cei care lucrează numai în cursul săptămânii, potrivit aceleiaşi cercetări.

Studiul „Understanding Society: the UK household longitudinal study“, a inclus peste 20.000 de adulţi britanici şi a arătat că femeile care lucrează cel puţin 55 de ore săptămânal aveau cu 7,3% mai multe simptome de depresie decât cele care lucrează între 35 şi 40 de ore. Femeile sunt de asemenea mai predispuse decât bărbaţii să aibă stări de disconfort legate de munca prestată sâmbătă şi duminică, deşi atât femeile cât şi bărbaţii au fost afectaţi de acest lucru – 4,6% şi 3,4%.