Actualitate, Featured

Iată de ce a fost Ion Iliescu trimis de la Elias la Fundeni

Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. Inițial, fostul președinte al României s-a prezentat la Spitalul Elias. De acolo, medicii l-au trimis la Spitalul Fundeni, unde a fost operat de urgență.

Medicii de la Spitalul Elias spun că Iliescu a acuzat probleme de sănătate cu simptome ce puteau fi atribuite atât unei probleme pulmonare cât și cardiologice, iar în urma analizelor s-a decis trimiterea sa la o clinică specializată pe probleme cardiace.

Pentru a lămuri neclaritățile apărute în comunicatele de presă date în ultimele 24 de ore privitoare la starea de sănătate a Domnului Președinte Ion Iliescu, Spitalul Universitar de Urgență Elias face următoarele precizări:

Domnul Președinte Ion Iliescu s-a adresat Clinicii de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgentă Elias, în cursul zilei de 01 aprilie 2019, pentru simptome ce puteau fi atribuite atât unei probleme pulmonare cât și cardiologice.

În urma evaluării medicale complete prin probe de laborator și imagistice s-a stabilit un diagnostic de boală cu caracter de urgență care necesita tratament de specialitate într-o Clinică de Chirurgie Cardiovasculară.

Având în vedere că Spitalul Universitar de Urgență nu are în structură o secție sau o clinică de profil s-a luat legătura cu conducerea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, pentru avizul transferului și efectuarea manevrelor terapeutice indicate.

Astfel, Domnul Președinte a fost transferat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” prin serviciul de ambulanță 112 în condiții stabile, fiind preluat prompt și primind îngrijirea necesară în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară conform bolii de care suferă.”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silviu Negoiță.

blank