Președintele Donald Trump este în război deschis cu protestatarii care au ocupat străzile metropolelor americane după moartea lui George Floyd. În Los Angeles, pe celebrul Hollywood Walk of Fame, adepții din mișcarea „Black Lives Matter” au vandalizat din nou steaua liderului de la Casa Albă, mâzgălind cuvinte jignitoare la adresa celui mai puternic om din lume.

Fotografii cu steaua vandalizată au apărut pe rețelele de socializare în timpul protestului de duminică, în care peste 20.000 de oameni au mărşăluit prin Hollywood cerând dreptate pentru George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery şi alte victime ale violenţei rasiale.

Pe Facebook și Twitter, fotografiile arată placa stradală în mai multe faze în care a fost vandalizată. Unii au tăiat cu vopsea numele lui Trump, alţii au desenat organe genitale masculine sau au scris diferite blesteme. La un moment dat, scrie The Guardian, steaua părea murdărită cu materii fecale. În cele din urmă, steaua a fost complet vopsită în negru, lângă un mesaj gigant cu acronimul „BLM”.


Steaua lui Donald Trump, de pe Hollywood Walk of Fame
Steaua lui Trump de pe Walk of Fame a mai fost vandalizată înainte – cu graffiti, o svastică, un baros şi un târnăcop – în diferite etape ale preşedinţiei lui Trump.

Chiar dacă s-au lansat numeroase apeluri, din partea diverselor ONG-uri, pentru eliminarea totală a stelei lui Donald Trump de pe Walk of Fame, Camera de Comerţ din Hollywood a fost fermă în ceea ce priveşte politica sa de păstrare a fiecărei stele pentru valoarea ei istorică.

Președintele Trump este tot mai criticat în special pentru modul în care a răspuns la protestele din SUA. El a amenințat în mai multe rânduri că va mobiliza armata și chiar a transmis pe Twitter mesaje agresive, de genul „Când începe jaful, încep şi focurile de armă”.