Iată cum s-au strans o multime de bani pentru Spitalul din Sibiu: Din fericire, din toată țara vin dovezi de solidaritate din partea oamenilor care au înțeles că, în fața pericolului, societatea trebuie să reacționeze împreună.
Să se implice și să susțină activitatea celor din prima linie cu bani pentru materiale de protecție. De acasă, din autoizolare, foarte multe gânduri, soluții și donații se îndreaptă către sistemul medical.
Colegii noștri de la ”România, te iubesc” vor ajuta la acest efort și vor prezenta un jurnal al faptelor bune, în aceste vremuri dificile, pentru toți.
Cosmin Savu: ”În aceste zile cu toții suntem cu gândul la cei dragi, eu sunt din Sibiu și îngrijorările mele sunt pentru părinții mei, pentru nevoile pe care aceștia le au în autoizolare.
Și pentru sistemul de sănătate românesc, care nu a fost pregătit pentru eforturile la care este supus. La Sibiu este o fundație care în vremuri normale organizează un maraton în scopuri caritabile. Acum, toate eforturile s-au concentrat pe lupta împotriva virusului.
De câteva săptămâni, prioritățile s-au schimbat iar viața a luat un alt curs pentru toată lumea. Energia care se adună pentru evenimentele sportive care ajutau peste 50 de proiecte sociale este acum direcționată pentru această situație de criza, pentru a ajuta spitalul județean”, povestește Cosmin Savu.
Donații de 1,2 milioane lei în câteva zile
”Încercăm să creștem capacitatea acestor secții de terapie intensive. Am cumpărat un ventilator pentru secția de ATI, am cumpărat un aparat de testare rapidă, care va ajuta spitalul să-și testeze în primul rând cadrele medicale. În câteva zile oameni și firme au donat peste 1,2 milioane de lei.
Pe lângă marile companii ale Sibiului, peste 1.500 de persoane au donat pentru campania noastra, persoane care și-au donat pensia, persoane care și-au donat salariul, aproape în integralitate pe o lună de zile, sunt foarte multe povești emoționante în fundal, chiar dacă vremurile sunt grele, acestea sunt poveștile care ne dau combustibil să mergem mai departe”, spune și Ciprian Ciocan, reprezentant Maraton Sibiu.
”Am simțit nevoia să dau o sumă de bani”
La 76 de ani ai săi, Augustin Gănescu a fost unul dintre primii donatori de pe internet.
”Mă doare, mă doare pur și simplu că trebuie să sufere sibienii și atuncea am simțit nevoia să dau o sumă de bani, care-i mica. Poate înțelegem că împreună putem ieși, chiar așa stând acasa”, spune Augustin Gănescu.
La 11 ani, Mara învață acasă și a transmis un mesaj tuturor celor care în aceste zile pot să ajute. ”Ajutând spitalul, ajuți comunitatea”, spune Mara.
”Împreună vom reuși să adunăm toate resursele pe care comunitatea le are, că sunt bani, că sunt voluntari, relații între oameni, cred că vom reuși să construim mai departe comunitatea atunci când nu va mai fi criză”, mai explică Ciprian Ciocan.