Veste fabuloasă pentru cei care au prbleme cu greutatea și vor să scape mai ușor de kilogramele în plus. Unul dintre cei mai cunosscuți și apreciați specialiști din aceșt domeniu vine cu sfaturi de neratat.

Cum slăbești cu ajutorul cafelei

Cafeaua te ajută să slăbești. O spune medicul nutriționist, Mihaela Bilic. Aceasta a dezvăluit secretul. Beneficiile cafelei sunt cunoscute de toată lumea. Ne energizează în fiecare dimineață, dar ne oferă și nutrienți esențiali bunei funcționări întregului organism.

Cafeaua mai are un atu, ne ajută să slăbim. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a dezvăluit cât de benefică este cafeaua în procesele de detoxifiere a organismului, de accelerare a metabolismului și de inhibare a apetitului. „Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe!

Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și pe tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv.

Citeste si...
Ştiaţi că nu trebuie să consumaţi cafea pe stomacul gol. Uite ce se poate întâmpla

Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor.

Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei.

Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă!”, a explicat Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.