Featured, Life

Iată cum o gimnastă de podium a devenit actrița de filme pentru adulţi

Verona van de Leur, una dintre cele mai mari gimnaste din istoria Olandei, a renunţat la sport după o accidentare şi s-a reorientat professional către industria filmelor pentru adulţi.

Considerată în anii 2000 “una dintre cele mai bune gimnaste din istoria Olandei” şi declarată în 2002 “sportive anului” în Regatul Ţărilor de Jos, Verona van de Leur şi-a schimbat apoi complet cariera, trecând la videochat şi filme pentru adulţi. O alegere cu care, potrivit mărturisirilor pe care le-a făcut CNN, este fericită.

“Când eşti campioană părinţii sunt mândri, familia e mândră de tine, toţi spun doar lucruri bune despre tine. Dar presiunea e uriaşă şi trebuie să câştigi încă o competiţie, şi încă una, şi încă una”, spune van de Leur, care încă de la 9 ani a intrat în lumea gimnasticii de performanţă, iar în 2003 a câştigat medalia de aur la sol la Campionatul Mondial de la Stuttgart.

Un an mai târziu, a suferit o accidentare şi a realizat că nu e fericită cu viaţa sa. “Pentru cei din jur, eram doar un robot, doar o gimnastă, nu aveam prieteni. Aşa că, atunci când nu mai practice, în jurul tău rămâne doar un vid, o gaură neagră”, spune van de Leur.

În 2008, la numai 22 de ani, olandeza şi-a anunţat retragerea din sport. Părinţii ei au dezaprobat însă decizia şi au rupt legăturile cu ea. Mai mult, tatăl ei i-a luat şi din banii obţinuţi din competiţiile sportive. A trait doi ani pe străzi şi a fost arestată pentru că a încercat să şantajeze un bărbat căsătorit cu care a avut o relaţie, ajungând chiar după gratii pentru 72 de zile. Disperată, a ajuns în pragul sinuciderii şi, după cum le-a mărturisit reporterilor CNN, voia să se arunce în faţa unui tren.

Împreună cu prietenul ei – cu care este încă împreună – van de Leur a decis atunci să se apuce de filme pentru adulţi. “A fost o mare şansă”, mărturiseşte ea, “mi s-a oferit un contract bun”.

A început ca model de videochat în 2011 şi a ajuns să aibă propriul site. Abia în 2019 a renunţat la această carieră, despre care spune că “m-a învăţat să mă bucur de fiecare clipă din viaţă” aceasta a devenit actrița de filme pentru adulţi

 

blank