Featured, Showbiz

Iată cum arată Madonna la protestele din Londra

Demonstraţiile împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei se extind în lume. Londra, Roma, Madrid și Frankfurt sunt doar câteva dintre oraşele în care străzile au fost invadate de o mare de oameni.

La început paşnice, în unele locuri protestele au degenerat. Imaginile filmate au un puternic impact emoțional.

Incidente la Londra, în fața reședinței premierului

blank

În Londra, ceea ce inițial părea o manifestație pasnică, spre lăsarea serii a degenerat și s-a ajuns la violente. Protestatarii au încercat să forțeze cordonul de securitate format de polițiști, dar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Spiritele s-au încins și în fața reședinței premierului britanic, unde un protestatar a fost încătușat. Alți oameni s-au adunat la Ambasada Statelor Unite și au cerut pedepsirea abuzurilor pe fondul rasismului.

În Bristol, demonstranții au dărâmat de pe soclu o statuie a unui vechi negustor de sclavi.

Protestatarii au călcat pe ea, au târât-o prin oraș, apoi au aruncat-o în apă.

În Londra, printre protestatari și-a făcut apariția și Madonna. Artista a fost observată în mijlocul mulțimii, în cârje, purtând o pereche de ochelari de soare și îmbrățișând un manifestant.

Mii de oameni au protestat la Madrid și Roma

Mii de oameni s-au adunat și în fața ambasadei americane din Madrid. Cu greu s-a păstrat distanța fizică, dar cei mai mulți dintre cei prezenți au purtat măsti de protecție. Instituția a fost protejată de un cordon masiv de forțe de ordine și nu s-au înregistrat incidente.

Ben Wedeman, corespondent CNN: “Sunt Ben Wedeman şi mă aflu în Piazza del Popolo din Roma unde mii de oameni au venit că să-şi arate solidaritatea cu mişcarea “Black Lives Matter” din Statele Unite. Vedem aici italieni, imigranţi, americani care au ieşit în stradă în ciuda faptului că încearcă să păstreze distanţarea socială, să stea la câţiva metri distanţă. Chiar şi aşa, e aglomerat. E cea mai mare manifestaţie pe care am văzut-o în Piazza del Popolo în ultima vreme.”

Opt mii de persoane au protestat și în zona centrală din Frankfurt.

Scene similare s-au derulat și în Capitala Ungariei. Strânși în Piață Libertătii din Budapesta, manifestanții au vorbit despre nevoia de a lupta împotriva rasismului, dar și despre alte subiecte importante, cum ar fi protejarea mediului. Unii au îngenuncheat timp de opt minute și 46 de secunde – exact cât polițistul din Minneapolis a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd.

Un inspector de poliție, alături de manifestanți la New York

Și peste Ocean oamenii continuă să protesteze cu miile, dar demonstrațiile sunt mult mai pașnice față de zilele trecute. În New York, manifestanților li s-a alăturat și un inspector general de politie.

Polițist: Vă mulţumesc pentru cooperare!

Mnifestant: Şi noi vă mulţumim!

Manifestant: Sistemul nu va câştiga pentru că oamenii au o voce acum.

Primarul din New York a ridicat interdicția de circulație în timpul nopții impusă în contextul miscărilor de protest împotriva rasismului declanșate după moartea lui George Floyd.

Un pas înapoi a făcut și președintele Donald Trump. A anunțat că retrage Garda Natională trimisă pe străzile din Washington DC. Totuși, oamenii merg în continuare în număr mare în fatza Casei Albe pentru a-și exprima nemulțumirile.

Între timp, apar noi imagini cu alte intervenții brutale ale polițiștilor. În Virginia, un agent este vizat de trei acuzații de agresiune după arestarea unui bărbat de culoare.

Ofițerul ar fi încălcat procedura de utilizare a practicilor de intervenție în forță în momentul în care a folosit asupra suspectului un pistol cu electroșocuri. Incidentul a avut loc vineri, insă abia acum a fost făcută publica înregistrarea. Victima a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a fost deja externată.

 

blank