România a învins dramatic Ungaria la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia – a fost un meci de infarct după ce reprezentativa maghiară conducea cu 26-24 în minutul 57, tricolorele au întors extraordinar soarta partidei marcând golul victoriei cu 8 secunde înainte de final.

Primul care le-a consolat pe adversarele României a fost premierul Ungariei, Viktor Orban. Aceasta a avut un mesaj de încurajare pentru învinse.

“Capul sus! Aţi pierdut acum, în prezent, dar viitorul este al vostru!”

Şeful guvernului de la Budapesta a făcut referire la faptul că naţionala Ungariei este într-o perioadă de reconstrucţie – doar 3 jucătoare experimentate, Anikó Kovacsics, Zsuzsanna Tomori şi portarul Éva Kiss fac parte din lotul deplasat de selecţionerul Kim Rassmussen în Japonia.

Ungaria este nevoită acum să ţină pumnii României! Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, handbalistele maghiare au nevoie ca echipele care au ocupat locurile 2-6 la ultimul Campionat European să se claseze cât mai bine – este vorba de Rusia, Olanda, Norvegia, Suedia şi România.

Ungaria speră să prindă locul 7 la Mondiale şi să joace barajul de calificare programat în luna martie.

România va debuta duminică în grupele principale
România va juca primul meci din Main Round, duminică, de la ora 8:00, împotriva câştigătoarei grupei D, Rusia, care a învins Suedia, în ultimul meci din grupă, cu 30-22.

Va urma partida cu Suedia, a doua clasată din grupa D, marţi, 10 decembrie, de la ora 13:30, şi duelul cu Japonia, programat miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 11:00.

Programul României în grupele principale
Duminică, 8:00: România – Rusia, Digi Sport 1
Marţi, 13:30: România – Suedia, Digi Sport 1
Miercuri, 11:00: România – Japonia, Digi Sport 1
Semifinalele vor avea loc vineri, 13 decembrie, iar finala duminică, 15 decembrie.

Locul 3 din fiecare din cele două grupe principale va juca meciul pentru locurile 5-6, iar echipele clasate pe locul 4 se vor înfrunta pentru poziţiile 7-8.

Campionatul Mondial de handbal feminin este transmis ÎN DIRECT de Digi Sport şi digisport.ro. Jocurile pot fi urmărite și în aplicația Digi Online.

România, singura selecționată care a participat la toate edițiile CM
Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015)