Mihaela Buzărnescu și Serena Williams au oferit un meci superb în turul 2 la Roland Garros, iar în tribunele arenei Philippe Chatrier a fost prezent și Ion Țiriac!

Ion Țiriac se află într-un conflict deschis cu Serena Williams și soțul acesteia, Alexis Ohanian, însă acest lucru nu l-a oprit din a veni la meci. Țiriac a trecut peste ultimele atacuri ale Serenei Williams, care a boicotat turneul de la Madrid, competiție patronată de omul de afaceri român, și a fost surprins pe arena Philippe Chatrier.

Ion Țiriac deține o lojă pe arena Philippe Chatrier, pentru care plătește anual 50.000 de euro.

Țiriac nu a stat până la final, meciul având nevoie de set decisiv. Serena Williams a câștigat primul set, scor 6-3, dar apoi Mihaela Buzărnescu și-a adjudecat setul secund, scor 7-5, astfel că a fost nevoie de decisiv. Românca nu a avut puterea să producă marea surpriză la Roland Garros, astfel că a cedat cu 6-1 în setul decisiv.

Serena Williams l-a ironizat pe Ion Țiriac înaintea turneului de la Roma
La conferința de presă organizată înaintea turneului, jucătoarea americană a fost întrebată de ce a refuzat participarea la turneul de la Madrid și dacă remarcile făcute de Ion Țiriac au influențat-o în vreun fel.

”Comentariile de la tipul acela? De la acel om bătrân, bătrân? Da, nu știu. Încă e…”, a declarat Serena, citată de Eurosport, la conferința de presă, lăsând loc pentru interpretări.

Ion Ţiriac a împlinit recent 82 de ani, iar Serena a părut că ţine să vorbească despre vârsta înaintată a miliardarului, dar şi ea a ajuns la 39 de ani şi încă se află pe teren.

Ion Țiriac a sfătuit-o pe Serena Williams să se retragă
O declarație făcută de Ion Țiriac la TVR a încins spiritele în tenisul mondial. Omul de afaceri a afirmat că Serena ar trebui să se retragă, iar în scurt timp a primit o avalanșă de răspunsuri ironice de la soțul americancei, Alexis Ohanian.

“La vârsta asta (n.r. – 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a declarat Ţiriac în emisiunea Reţeaua de idoli, de la TVR.

Soţul Serenei a făcut şi el declaraţii urâte despre Ţiriac
Soțul americancei, Alexis Ohanian, l-a atacat pe afaceristul român și a folosit cuvinte dure la adresa acestuia.

După victoria obținută de americancă în fața Simonei Halep în sferturile de la Australian Open, Alexis Ohanian a scris pe Twitter: “E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”.

În turul trei de la Roland Garros, Serena Williams va juca împotriva conaționalei Danielle Collins, calificată grației victoriei în minimum de seturi, 6-0, 6-2, cu Anhelina Kalinina.

După eliminarea Mihaelei Buzărnescu, România mai are două reprezentate la Roland Garros, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea, care vor juca în turul trei cu Gabriela Badosa,
respectiv Daria Kasatkina.