PSD îi acuză, sâmbătă, pe liberali că au declanşat în mod premeditat criză politică, iar acum fug de guvernare şi încearcă să paseze vina.

Cum a ajuns România să fie în criză politică Partidul Social-Democrat a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook, însoţit de un clip video cu Raluca Turcan care spune că PNL nu va vota învestirea Guvernului Orban II pentru că doreşte să se ajungă la alegeri anticipate.

”Au declanșat în mod premeditat criza politică. Au încălcat în mod repetat atât legile țării cât și toate recomandările forurilor internaționale. Au luat măsuri doar pentru clientela politică. Au dus economia țării în șant!Acum fug de guvernare și încearcă să paseze vina! anticipate = austeritate!”, este mesajul transmis de PSD pe Facebook.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat luni, de la ora 16.00, dar PSD și ALDE au anunțat că-l boicotează.

Tot luni este așteptată să se pronunțe și Curtea Constituțională pe sesizarea vizând desemnarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară premier.