Featured, Sport

Iată cu cine va juca Halep în turul II la Wuhan

Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 de la Wuhan. Campioana de la Wimbledon se va duela cu Barbora Strycova, după ce sportiva din Cehia s-a impus, în două seturi, în fața lui Xiyu Wang, 6-4, 6-2.

Simona Halep o conduce pe Strycova la capitolul ”directe” cu un categoric 5-1. Barbora și-a adjudecat singurul ei succes împotriva campioanei noastre în 2010, când aceasta nu se afla încă în elita tenisului mondial.

Au urmat cinci victorii consecutive pentru românca, toate venind în minimum de seturi. De notat și faptul că, în 2016, la Indian Wells, Strycova a abandonat, după ce Simona își adjudecase primul act.

Halep este la a şasea sa participare la Wuhan Open. Cel mai bun rezultat a fost semifinala din 2016, când a fost învinsă de Petra Kvitova, viitoarea câştigătoare. În 2014, românca a pierdut la debut, în turul secund, în 2015 a cedat în optimi, iar în 2017 şi 2018 a pierdut în turul al doilea, la debut.

Simona Halep, șanse mari să ajungă la Turneul Campioanelor
Simona Halep are șanse mari de calificare la Turneul Campioanelor, care, în acest an, se va desfășura la Shenzhen. Românca mai are nevoie de 352 de puncte, în acest moment, pentru a participa din nou la competiție de sfârșit de an.

Ashleigh Barty și Karolina Pliskova s-au calificat deja la Turneul Campioanelor, iar Halep este prima sub linie. Ea are 4793 de puncte, iar calculele arată că, dacă ar obține 5145 de puncte, ar merge la întrecerea din Asia.