Simona Halep (27 de ani) s-a calificat în turul 2 al turneului de la Wimbledon. Marea noastră campioană s-a impus în două seturi în fața jucătoarei din Belarus, Aliaksandra Sasnovich, scor 6-4, 7-5.

La Wimbledon, Halep încearcă să câștige primul turneu din 2019. La conferința de presă, Halep a explicat de ce nu a reușit să triumfe la niciun turneu în 2019.

“Am spus că anul acesta este unul chill, că nu pun presiune pe mine. Sunt motivată la fiecare turneu, nu analizez prea mult, intru pe teren și vreau să văd cât de bună pot să fiu în acest mod. Poate la anul o să trag mai tare.

Acum, când pierd un meci nu mi se mai pare un dezastru. Sunt mai relaxată așa, încerc să îmbunătățesc lucruri, nu neapărat legate de tenis. Când eram lider mondial era mai multă presiune, acum nu aștept lucruri mari de la mine, ci să cresc la nivel de atitudine, de joc, nu mai sunt atât de stresată că trebuie să câștig fiecare meci”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă.

Englezii au insistat și au întrebat-o de ce este atât de “chill”. “Pentru că anul trecut am câștigat un Grand Slam”, a fost replica Simonei.

Răspunsul Simonei Halep i-a impresionat pe englezi. “A fost dezarmant de sinceră” au scris cei de la Wimbledon pe site-ul oficial.

Wimbledon 2019 | Simona Halep – Mihaela Buzărnescu, în turul 2
Pentru Simona Halep urmează meciul din turul 2 de la Wimbledon, cu Mihaela Buzărnescu. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, cu 11 ani în urmă. În 2008, Halep se impunea clar, 6-3, 6-0, la Monteroni, pe zgură.

Simona Halep se recuperează după accidentarea suferită în primul set al duelului cu Sasnovich. Sportiva noastră a postat pe Instagram o poză în care apare în vestiarul de la All Enlgand Club, cu picioarele într-o baie de gheață, un element specific de recuperare după efort. La Wimbledon, Simona Halep încearcă să câștige primul turneu din 2019. La conferința de presă, Halep a explicat de ce nu a reușit să triumfe la niciun turneu în 2019.