Actualitate, Featured

Iată ce zone ale țării vor fi afectate de vânt puternic și va ploua

Sâmbătă, va fi destul de răcoare, deși temperaturile mai urcă puțin față de ieri. Se arată soarele, vântul puternic prinde putere, iar prin est și pe la munte va ploua.

Vezi ce zone ale țării vor fi afectate de vânt puternic și va ploua

Maximele vor fi de la 14 la 24 de grade, sub nivelul perioadei.

Vremea în fiecare regiune

Vezi ce zone ale țării vor fi afectate de vânt puternic și va ploua

În sud-est, dimineața se arată soarele, vântul va fi puternic și va ploua în special în zona Dobrogei. Termic, avem temperaturi modeste, iar valorile resimțite sunt chiar mai mici decât acestea.

Vreme rece pentru o zi de mai găsim și în Moldova sudică și prin nordul Munteniei. Norii apar temporar, vântul va avea răbufniri frecvente, însă nu va ploua. La noapte, va fi mai frig decât în ultima perioadă.

Și mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, prindem vreme cam rece, deși se arată soarele. În plus, vântul sporește senzația de frig și pe aici.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș avem temperaturi sub nivelul perioadei. Se încălzește față de ieri și nu sunt condiții de ploaie până la noapte, când apar norii în nord-vest.

Pentru vestul tarii se anunță vreme bună și însorită. Va fi mai cad decât ieri, vântul va adia plăcut și abia pe timpul nopții crește instabilitatea.

În Transilvania, va fi vreme bună, dar răcoroasă. Bruma revine în depresiuni și în această noapte, iar minimele vor fi tot scăzute, de cel mult 5 grade.

În Oltenia, găsim timp frumos și înnorări trecătoare. Atmosfera se încălzește cu câteva grade, iar maximele ajung la 24 de grade în vestul provinciei.

Mai bine ca ieri va fi și în sudul țării. Norii apar sporadic, vântul va fi discret și temperaturile cresc ușor față de ieri. Rămânem, totuși, cu atmosfera răcoroasă pentru această dată.

Vremea în București

În București, avem, în continuare, vreme rece și schimbătoare. Barometrele indică valori normale ale presiunii atmosferice, iar tendința este de ușoară creștere.

Astăzi avem soare și vreme bună, însă temperaturile rămân destul de modeste pentru această dată. Maxima atinge 21 de grade, însă o valoare obișnuită ar fi undeva, în jur de 24…25 de grade.

Vremea la munte

Și la munte persistă frigul. Temperaturile urcă două, trei grade față de ieri, însă atmosfera va fi cam rece, cu ceva nori de ploaie în Carpații Orientali. La noapte apar alte ploi în zona Apusenilor.

Vremea în următoarele zile

Mâine se face mai răcoare, iar asta în special în nordul și centrul țării. Ploile apar în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, însă după prânz va ploua local și în rest.

Așteptăm averse, iar la munte se pot aduna peste 15 l/mp. În nord-vest apare grindina, iar pe crestele Carpatilor va fi lapoviță. Vântul prinde putere în multe zone și va avea rafale cu viteze de 50 km/h.

Luni se anunță multă instabilitate și o relativă creștere a temperaturilor. Totuși, vremea se menține rece pentru o zi de mai, iar aversele cuprind suprafețe mari din vest, nord-vest și centru. În sudul Transilvaniei se pot produce vijelii, iar la munte sunt, în continuare, condiții de lapoviță.

Instabilitate o să avem și marți. Va fi tot frig, iar ploile apar după prânz și vor fi torențiale, cu fenomene electrice, grindină și vijelii. Maximele se opresc pe la 20 de garde, iar minimele ajung la 11 grade doar la malul mării.

În București, mâine se întețește vântul și se răcorește din nou. O să avem în jur de 19 grade și ceva ploi după prânz și spre seară.

Instabilitate o să avem și luni. Aversele vin temporar, vor fi tunete și fulgere, vânt în rafale, iar temperatura va atinge, probabil, 21 de grade.

Și marți o să mai plouă. Vremea rămâne schimbătoare și rece, aversele apar din când în când, iar maxima va fi tot în jur de 19…20 de grade.