Este unul dintre cele mai populare dulciuri din lume, așa că ai putea crede că știi totul despre cum se mănâncă, într-o manieră corectă, ciocolata.

Cu toate acestea, se pare că mulți dintre noi savurează greșit ciocolată și, astfel, nu profită din plin de aroma completă a deliciosului desert, conform unui expert în domeniu.

Sarah Hartnett, cosultant internațional în patiserie și ciocolată, a explicat pentru Femail care sunt trucurile care fac ciocolata să aibă gust mai bun.

Nu trebuie ținută la frigider

”Ciocolata este o experiență multisenzorială, iar mirosul contează în proporție de 80 la sută pentru aroma finalăa ciocolatei trebuie păstrată la temperatura camerei. Dacă este ținută la temperaturi extreme, untul de cacao se poate topi sau înmuia. Chiar dacă va fi la fel de comestibilă, ciocolata nu va mai avea luciul specific. De asemenea, este important să nu o ținem lângă alimente cu miros puternic, ca să nu absoarbă respectivele arome”.

Trebuie să o miroși înainte să o mănânci

”Mirosind ciocolata, îți pregătești simțurile pentru degustare. Trebuie să o privești întâi, să-i admiri strălucirea, să o miroși, să asculți pocnetul atunci când o rupi în bucăți – toate acestea sunt modalități de a savura ciocolata și de a crea anticipația gustului”.

Ia bucăți mici și nu o mesteca niciodată

Ciocolata se topește la temperatura corpului, așa că trebuie să o lași să se dizolve pe limbă, încet și să se bucuri de întreaga experiență, pentru că doar atunci un anumit gust al acesteia va putea fi sesizat.