”Eu și familia mea suntem bine. Am trăit, ca toată lumea, o perioadă complicată, dar am avut toți noroc că am stat la Seul, într-o țară care a răspuns foarte bine la situațiile de urgență legate de coronavirusul.

Ce țară a reușit să fenteze coronavirusul

Să spunem că aici, în Coreea, ne-am simțit mai puțin îngrijorați decât oamenii din celelalte multe alte locuri. Nu au existat niciodată restricții, așa că eu, personal, am putut continua să mă antrenez normal”, a spus Barba, pentru tuttomercatoweb.com.

Ibanez și ”luxul” din Coreea de Sud
Mijlocașul a vorbit chiar despre luxul din viața sa, în raport cu traiul conaționalilor săi, spre exemplu.

”Absolut da, este un lux, îmi dau seama acum vorbind cu prietenii, foștii tovarăși și rude. În Coreea suntem mai senini și calmi în fiecare zi, numărul de infecții este într-adevăr redus acum și, prin urmare, singura mea preocupare este pentru membrii familiei mele care încă trăiesc în Spania”, a mai spus fotbalistul.

Chestionat cât de diferit va fi fotbalul, după această perioadă de pandemie, Barba a replicat:

“Această urgență ne-a luat pe toți prin surprindere. Sezonul s-a oprit și ni s-au dat imediat zile libere, dar după scurt timp am revenit zilnic la antrenament, respectând pur și simplu măsurile de igienă.

Din acest motiv nu va fi la fel de ciudat, cum ar putea fiind în altă parte: aici, la Seul – repet – nu am fost niciodată împiedicat să ies din casă. Educația oamenilor și pregătirea excelentă a guvernului ne-au permis să trăim într-un mod mult mai normal decât în ​​multe alte țări din lume”, a adăugat căpitanul lui Seul.

Situația din Coreea de Sud, exemplu mondial
Strategia adoptată de Coreea de Sud a fost luată ca un exemplu global legat de pandemia de coronavirus.

“Da, problema coronavirusului din Coreea a fost rezolvată foarte bine din start. Guvernul a răspuns rapid și chiar înainte ca virusul să atingă solul coreean.

După câteva săptămâni de măsuri puțin mai drastice, cu controale în timp util și eficace în ceea ce privește cei infectați, numărul a scăzut până la zece noi cazuri în ultimele zile. Putem spune, fără nicio îndoială, că acest model a fost un real succes!”, a mai precizat Osmar Ibanez Barba.