Actualitate, Featured

Iată ce surpriză ne oferă prognoza meteo ANM

Începând de mâine vremea va deveni caldă pentru această dată, iar trendul de încălzire se păstrează și săptămâna viitoare! Prognoza meteo oferită de meteorologii ANM .

ANM Sâmbătă, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului.

Ce surpriză ne oferă prognoza meteo ANM

Va ploua, mai ales în a doua parte a zilei în Crişana, Maramureş, nordul Moldovei, local în Transilvania şi izolat în rest, iar pe crestele montane vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze până în jurul a 80 km/h, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, în special în sudul Banatului, precum şi în centrul şi în estul Moldovei, unde rafalele vor fi de 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade. În capitală, valorile termice vor marca o creştere faţă de ieri şi se vor situa în jurul celor caracteristice datei. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.

De duminică, vremea va deveni caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 -14 grade în depresiuni și 19-20 de grade în Lunca Dunării. În vestul, nordul și centrul țării cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania.

În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi ploi slabe în Oltenia. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în regiunile vestice, nord-vestice și estice. Dimineața pe suprafețe mici va fi ceață, în special în regiunile sudice.

În capitală, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, 4-6 grade dimineata si 17-18 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineata vor fi condiții de ceață.

Luni vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade la Miercurea Ciuc și 24 de grade la Giurgiu si Călăraşi. Cerul va fi temporar noros și va ploua în regiunile intracarpatice, în zonele montane și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, local în vestul, nord-vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest. Dimineața, pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. 6-8 grade dimineaţa şi o temperatura maximă în jur de 22 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara vor fi condiții de ploaie slabă.

Prognoza meteo a fost revizuită. Schimbări spectaculoase: cum va fi vremea până pe 2 decembrie
Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, estice și sud-estice.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.