Fostul jucător de fotbal din SUA, Colin Kaepernick (ex-San Francisco 49ers), a ajutat la înfiinţarea unui fond financiar din care să fie plătiţi avocaţii celor arestaţi în protestele de la Minneapolis, declanşate după uciderea, de către poliţişti, a unui cetăţean afro-american, George Floyd (46 ani).

Fondul, intitulat ”Know Your Rights Camp Legal Defense Initiative”, va achita onorariile celor mai buni avocaţi care vor apăra în instanţă persoanele arestate la Minneapolis.

Colin Kaepernick a înfiinţat un fond din care să fie plătiţi avocaţii celor arestaţi la Minneapolis
Moartea lui George Floyd a generat proteste de amploare în mai multe oraşe din Statele Unite. Guvernatorul statului Minnesota a mobilizat Garda Naţională în Minneapolis din cauza protestelor.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Bărbatul de culoare a murit după ce a fost imobilizat brutal de agentul de poliţie. Suspectul de culoare le spusese poliţiştilor că nu putea respira din cauza manevrei de imobilizare. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Colin Kaepernick, care nu a mai jucat din sezonul 2016, s-a aflat la originea mişcării din SUA de protest din timpul intonării imnului american care avea loc la începutul meciurilor, în încercarea de a atrage atenţia asupra nedreptăţii rasiale şi injustiţiei sociale. Alţi jucători i-au urmat exemplul, ceea ce a dus la critici din partea preşedintelui Donald Trump.