Reprezentanţii CNSAS precizează că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut în 2005 şi a primit copii din dosarele referitoare la Dan Amedeu Lăzărescu, “iar în momentul de faţă nu există niciun demers iniţiat de acesta prin care acesta să fi solicitat emiterea de copii după dosare din arhiva CNSAS”. Săptămâna trecută, istoricul Mădălin Hodor afirma că Tăriceanu ar fi cerut “peste rând” dosarul lui Lăzărescu, relatează News.ro.

CNSAS precizează că, în anul 2005, Călin Popescu Tăriceanu a depus o cerere şi i-au fost eliberate copii din dosarele referitoare la Dan Amedeu Lăzărescu, iar în momentul de faţă nu există niciun demers iniţiat de acesta prin care acesta să fi solicitat emiterea de copii după dosare din arhiva C.N.S.A.S.

Potrivit sursei citate, singurele cereri în legătură cu studierea dosarelor domnilor Paul Dimitriu, George Gheorghiu, Amedeu Lăzărescu şi pentru emiterea de copii după acestea în vederea valorificării studiilor întreprinse, sunt cele depuse de către Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului C.N.S.A.S., în calitatea sa de cercetător acreditat pe temele “PNL în arhivele Securităţii” şi „Exilul românesc”.

“Prin urmare, C.N.S.A.S. dezminte categoric informaţiile lansate în spaţiul public în legătură cu acest subiect, acestea sunt afirmaţii lipsite de orice fundament real şi au rolul de a dezinforma opinia publică, discreditând Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Săptămâna trecută, istoricul Mădălin Hodor a scris pe Facebook că Tăriceanu ar fi cerut dosarul tatălui său adoptiv.

“Înţeleg că vreţi de la CNSAS dosarul tatălui adoptiv Amedeo Lazarescu. Normal că îl vreţi peste rând, că nu o să staţi ca restul foştilor deţinuţi politici care vin după ce au mers noaptea întreagă cu trenul. Sunteţi obişnuit să nu staţi la coadă pentru nimic. De data asta sunt de acord. Luaţi-l peste rând. La super-urgenţă. Şi citiţi-l in linişte. Veţi descoperi ce însemna să distrugi vieţi şi să fii o unealtă pe bani a Securităţii. Apoi, în cunoştinţă de cauză, veţi putea compara”, a scris el.