Featured, Politic

Iată ce plan secret are Liviu Dragnea pentru referendum

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a prezentat șefilor filialelor, la o discuție informală, planul de moment al partidului privind referendumul pe justiție la care se gândește președintele Klaus Iohannis, au relatat surse din partidul social democrat.

Dragnea le-a spus liderilor PSD, duminică, la o informală înaintea CEX, să se abțină de la comentarii pe tema referendumului până la un anunț oficial de la Cotroceni.

Tema a fost discutată scurt, la capitolul diverse, și social-democrații prezenți au fost rugați să se abțină de la poziții tranșante până când se limpezește subiectul, au mai spus sursele citate.

Liderul PSD Liviu Dragnea:„Președintele ne-a spus să nu ne hazardam acum în declarații. Noi ne vedem de treaba noastră, ne vedem de campanie și dacă Iohannis îl declanșează, îl declanșează. Nu s-a discutat în mod deosebit subiectul. E foarte important, dacă va convoca referendumul, ce întrebare va pune și atunci toate partidele vor face comentarii, dar până atunci nu este preocuparea noastră”, spun surse din PSD.
În același timp, în PSD circulă teoria că un referendum care să crească prezența la urne, chiar dacă ar putea să afecteze electoral PSD la europarlamentare, ar putea avea și avantaje pentru partid.

social-democrati au fost întrebati despre referendumul daca ar putea să împiedice Pro România, partidul lui Victor Ponta, să atingă pragul electoral de 5%, lucru care ar preveni consolidarea unei alternative la PSD.