Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat marţi că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord va cauza pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari în exporturile acestei ţări, potrivit Reuters.

Agenţia ONU notează că aceste costuri vor fi mult mai mari dacă se iau în calcul şi efectele indirecte ale unui Brexit fără un acord.

„Cercetarea UNCTAD arată că un Brexit fără Acord va duce la pierderi de cel puţin 16 miliarde de dolari în cazul exporturilor Marii Britanii, ceea ce reprezintă o pierdere de aproximativ 7% din totalul exporturilor britanice către Uniunea Europeană”, arată organizaţia.

Citeste si...
FRF anunță că echipele de fotbal vor avea dreptul la 5 schimbări pe meci

„Aceste pierderi ar fi mult mai mari din cauza controalelor la frontieră şi a întreruperilor care se vor înregistra în reţelele de producţie existente”, adaugă UNCTAD.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.